dva monitorja

No da začnem na začetku. Včeraj je po 2 letih neprekinjene borbe, PC končno odšel v zgodovino. Zaenkrat ga nadomešča prenosnik lenovo G560A z nvidia grafično.

sedaj pa sem naletel na vsaj 2 problema :|

1. Želel sem si imeti 2 ločena monitorja (laptop in zunanji 23 inch) vendar sem po malce brskanja nad to stvarjo praktično že obupal (če kdo ve način kako to usposobit se priporočam, baje da se da na arch linux). Sicer sedaj mi delujeta oba ampak sta podaljšana eden iz drugega (twinview). Sedaj pa prvi problem namreč trenutno se iz enega na drug monitor z miško premikaš na način da iz laptopa greš v desno stran, problem pa je da je laptop pozicioniran desno od zunanjega monitorja. torej zelo dobro bi bilo zadevo obrnit. Da bi bil primarni zunanji in nato poteg v desno te prestavi na laptop monitor.

2. Barve v youtube videoposnetkih so popolnoma out na zunanjem monitorju (na laptopu so OK). Ljudje izgledajo modre barve, gasilci modre barve (morali bi biti rdeči), napis policija je rdeče barve (moral bi biti modre) in tako so vse barve praktično pomešane (preizkušeno flash in html5 youtube isti problem) vsepovsod drugje (VLC, google) pa barve štimajo. težava se pojavlja zaenkrat le na youtube.

3. Kako na tem "extended view" dopovedati XBMC da bi deloval le na zunanjem ekranu, ker trenutno se mi razpotegne preko obeh monitorjev cca 1/3 je na laptopu, 2/3 na zunanjem monitorju, spodnja četrtina je pa odrezana od obeh monitorjev. Druge fullscreen aplikacije bom še testiral, vendar tiste se da v sili preko window mode imeti, če je to edina rešitev se torej XBMC v skrajni sili lahko opusti, potem pa nastane problem kako recimo iz ene aplikacije (recimo poljubna igra) ki je window mode z miško začasno skočiti na drug del zaslona, kjer igre ni in bi lahko srfal po netu istočasno.

Komentarji

  • V tem času odpravljen problem z youtubom (disable hardware acceleration) je odpravilo problem. Rešen tudi problem postavitve monitorje...(kdo bi si mislil da ju moraš le fizično na slikci prenest).

    torej ostaja le še točka 3. XBMC spravit le na en zaslon in ne razširjeno na oba oz. Kako iz igre dostopati na drug del ekrana.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.