ubuntuforums.org shekan, priporočena zamenjava gesel

R33D3M33R Član
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Včeraj naj bi prišlo do vdora v priljubljene forume uporabnikov Ubuntu Linuxa in njihovih derivatov, Ubuntuforums.org. Čeprav so bila gesla v bazi šifrirana, so napadalci vseeno pridobili njihovo razpršilo, kar jim potencialno omogoča, da uganejo vaše geslo. Če na večih straneh uporabljate isto geslo, je priporočeno, da jo iz varnostnih razlogov čimprej zamenjate. Ker so forumi ubuntuforums.org ločeni od drugih storitev, ta vdor ne vpliva na Ubuntu One, Launchpad ali druge strani povezane s Canonicalom.

Komentarji

  • Forumi so spet nazaj in sedaj uporabljajo skupni Ubuntu login, ki je v uporabi tudi za Ubuntu One in druge stvari. Vse kar morate narediti, da povežete star račun na Ubuntuforums.org z novim je to, da imate tako na forumih kot v skupnem loginu enak naslov e-pošte. Če naslova nista enaka in ju ne boste uskladili, potem bo ustvarjen povsem nov račun.
  • ja, pa Ubutnu login je treba dati avtorizacijo da posredujejo tvoj mail forumu, če ne ne gre. malo je čudno vse skupaj napisano in narejeno.
  • Res je, sistem še ne dela dobro. Meni se noče več samodejno prijavljati. Podrobnosti o vdoru so pa tukaj: http://blog.canonical.com/2013/07/30/ubuntu-forums-are-back-up-and-a-post-mortem/
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.