Ubuntu 12.04 HDMI bel zaslon na TV

Zdravo,

V zadnem času se mi pojavlja zanimiva težava, kateri nisem kos. Na prenosniku Lenovo (intel grafika) imam nameščen Ubuntu 12.04x64. Le tega ima povezanega z hdmi kablom na lcd tv. (ubuntu tv zazna pravilno. Prenosnik imam nastavljen kot primarni, tv pa kot sekundarni zaslon). Težava pa se pojavi pri predvajanju na tv (ne gelde na predvajalnik) pa pribl. 30-45 minutah. Za tem tv postane bel (zmrzne) in edina rešitev je izklop le tega. Po 15 minutah "ohlajanja" zadeve se vrnejo v prvotno stanje (za tem pa spet ponovi vajo).

Iskal sem možne rešitve na različnih forumih (ubuntuforums je žal nedostopen imel pa je nekaj podobnih tem). Poskusil sem tudi s ponovno namestitvijo sistema, žal problem se še vedno pojavlja. Poizkusil sem tudi s prestavitvijo hdmi vhoda na tv, žal brezuspešno.

Hvala za vsakršen nasvet in pomoč

lp

Komentarji

  • matej123 je dejal/-a:
    Za tem tv postane bel (zmrzne) in edina rešitev je izklop le tega. Po 15 minutah "ohlajanja" zadeve se vrnejo v prvotno stanje (za tem pa spet ponovi vajo).
    če to drži je verjetno težava v TV.

    lahko pa če želiš poskusiš ali z novejšim linux jedrom ali pa s PPA xorg edgers (novejši gonilniki), če meniš da je težava v računalniku.

    samo če se mora TV ohlajati preden začne delovati naprej bi rekel da je težava v TV (kak kondenzator ali kaj takega)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.