Linux mint na lenovo 3000 n200

Ok, problem je sledeč. Na puncin računalnik, kjer je sedaj linux mint debian, bi rad namestil linux mint cinnamon 17. Ko zaženem live usb se sicer pojavi okno, kjer kliknem naženi linux mint, ampak se nič ne naloži. Nekaj časa je prisoten logo, potem logo zgine in pojavi se samo kurzor od miške. Ne vem zakaj ne pride v live sistem. Sem že probal tudi z 17.1rc in se zgodi enako. ZA sedaj sem probal samo 64bitne, ampak saj intel t7300 je 64bitni, tako da ne bi smelo biti težav s tem.
Hočem pa zamenjat, ker se je nekaj igrala s sistemom in sedaj se noče več posodabljat. Vrže ven errorje da so dodani ppa-ji, ko pa pogledam v dodane programe med programskimi viri, pa ni nobenega..

Kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?

edit: verjetno je kaj z grafično kartico in njenimi driverji. Grafična je NVIDIA GeForce Go 7300. Sedaj sem zagnal v prirejenem modu (grez grafičnega pospeševanja) in je prišel v desktop.

Komentarji

  • Če še nisi nameščal sistem, preglej za viri še v /etc/apt/sources.list.d/
  • Sem našel in zbrisal problematične. Kako se pa doda ppa na mintu debian? Sem hotel dodati ppa za libreoffice, da bo imela upgrade, pa nikakor ne morem....

    Hvala. Nisem nalagal novega sistema ampak še vedno ne vem zakaj noče naložit sistema iz live usbja...
  • v ukazni vrstici se doda enako kot na ubuntuju :)

    sudo apt-add-repository ppa:libreoffice/ppa
  • Je prišlo nekaj vmes in sem pozabil. Trenutno pa ne potrebuje. Bo verjetno, ko bo spet pisala kaj obsežnejšega, čeprav sedaj več ni take velike razlike med verzijami libreofficea.

    Hvala
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.