težave z zagonom

Na novem ssd-ju je instaliran win 8.1. Skrčil sem particijo in na prazen prostor naložil xubuntu 14.04. Po restartu se je linux včasih zagnal, včasih ne (zagnal se je samo, če sem izbral dodatne možnosti in zagnal zadnji kernel.). Windowsi so normalno delovali. Nato sem xubuntu nadgradil na 14.10 in sistema ne morem več zagnati. Windowsi se še vedno normalno zaženejo. Če izberem xubuntu mi ugasne ekran, disk pa nič ne dela(isto se je dogajalo pred nadgradnjo s to razliko, da se je včasih normalno zagnalo. Če se je sistem zagnal, je vse delalo OK. Kakšna idejo pred reinstalom?

Komentarji

  • a je mogoče NVidia graifčna :-)

    menda lahko izbereš dodatne možnosti oziroma tam ko vneseš ukaz (v grub) pobrišeš quiet splash in nadomestiš z text. v konzoli pa se potem lahko izvede kak ukaz. za začetek
    dmesg
    da se vidi kje se nalaganje ustavi.

    aja če so bili kaki lastniški gonilniki nameščeni pri prejšnjem Xubuntu potem je treba te najprej odstranit in šele nato sprožit nadgradnjo.


  • dragan75 Član
    uredil/-a 25. March, 2015
    Grafična je Ati HD3200 integrirana na plošči Gigabyte GA-MA78GM-US2H. Lastniških gonilnikov nisem nalagal, ker jih za moj hardware ni. Na prejšnjem disku, ki se je po 5 letih poslovil, je vse delovalo OK(tudi nadgradnja iz 14.04 na 14.10), le windowsev ni bilo poleg.

    Problem rešen. Naredil sem reinstal navadnega ubuntu-ja in nato doinstaliral xfce in deluje kot mora.


Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.