Ne morem zbuditi HDMI zaslona po izključitvi (zaklepanje, ali spanje)

Imam problem z mojim HDMI zaslonom (vbistvu je to TV): ko dam računalnik v spanje, ali ga zaklenem (ko se izklopi zaslon), ga ne morem zbuditi. Računalnik se zbudi, a zaslon kaže "no input". Edin način, da računalnik naprej uporabljam je, da ga "na silo" izklopim in nazaj vklopim ali resetiram (s pomočjo gumba na ohišju PC-ja). Tega problema nimam na svojem drugem Ubuntu računalniku (VGA monitor).

Komentarji

 • Predstavljaj si, da prideš k veterinarju in rečeš: doma imam psa, ki kašlja. Katero bolezen ima? Za kakršnikoli nasvet potrebujemo več podatkov.
 • R33D3M33R je dejal/-a:
  Predstavljaj si, da prideš k veterinarju in rečeš: doma imam psa, ki kašlja. Katero bolezen ima? Za kakršnikoli nasvet potrebujemo več podatkov.
  Grafična: AMD Radeon 5750
  Monitor/TV: LG DM2780D Priklopljen preko HDMI
  Ubuntu 15.04
  Računalnik je custom made
 • A lahko poskusiš ob prehodu iz standbya izklopiti in znova vklopiti TV? Ali je kaka sprememba?
  Če imaš nameščen OpenSSH server, se pa poveži na računalnik in preglej izpis ukaza dmesg ob prehodu iz standbya.
 • Sem poskusil izklopiti in znova vklopiti in še vedno "ni signala"...
 • R33D3M33R Član
  uredil/-a 6. June, 2015
  Kaj pa če pritisneš kombinacijo tipk Ctrl+Alt+F1, da preklopiš v konzolni način? Če se slika pokaže, Ctrl+Alt+F7 preklopi nazaj v grafični način.
 • Ne, signala ni...
 • Še ena stvar, ki bi lahko bila pomembna je: ali imaš nameščene lastniške gonilnike (fglrx) ali privzete?
 • nekaj kar mogoče je ali pa tudi ne povezano - mam Raspberi Pi z Openelec (=XBMC=Kodi) in ko se TV (LG) izklopi, gre XBMC v mirovanje. vendar pri XBMC zgleda to tako da se slika zatemni (screen saver) in tudi sicer je vse v mirovanju (ni "no input"). Če želim sliko nazaj moram najprej pritisniti na daljincu Simplink ali nekaj takega (to je od LG neka fora) in izbrati diskovni pogon (ali je diskovna naprava). To zbudi Rpi in lahko ga normalno upravljam z daljincem. pa se opravičujem, ker sem tako bledo vse opisal, a TV je doma, jaz pa v službi :P

  hočem reči, da je odvisno tudi na kak način deluje TV, ker to v resnici ni monitor. Morda je TV kriv za izgubljeno povezavo. Seveda lahko pa, da PC ne pošlje v redu signala po prebujanju iz mirovanja.
 • Ne vem če si že rešil zadevo.

  Jaz imam 12.04 lts preko HDMI na TV (star tv plazma iz 2008)
  Računalnik ne zbudi TVja sam od sebe. Če TV prižgme, nastavim na input hdmi se potem slika normalno prikaže.
  Tako da sedaj ne vem ali je pri tebi problem ta da ni slike na TVju ali da se ne prižge TV?
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.