Prenosnik - kupujem

Ker imamo zadnje čase malo zasedene PC razmišljam da bi bilo mogoče dobro nabaviti kakšen rabljen prenosnik. Našel sem spletno stran, kjer prodajajo rabljene poslovne HP prenosnike z nekaj garancije. Ampak se nekako težko odločim kaj bi bilo bolje. Seveda je razlika v ceni ampak je majhna.

Gledal sem 15,6" (med 330 in 400 EUR):
Core i5 2. gen. z HD 3000 grafiko ->ta je 14"
Core i5 2. gen z AMD Radeon HD 6470M
Core i5 3. gen z ATI Radeon HD 7570M

Poleg tega pa ena kolegica prodaja 13,4", 5 let staro Toshibo z
Core i5 1. gen z intel HD grafiko - ta je najcenejši samo sem malo brskal po netu - grafični čip v teh prvih generacijah pa ni ravno najboljši za kake igre. Medtem ko je v 2. generaciji že kar soliden.

Velikost diska mi niti ni tako pomembna. To bo ali dualboot, linux ali pa windows PC (odvisno ali ima sistem ali ne).


Aja še uporaba - predvsem you tube video, kake risanke na DVD (ne rabi DVD pogona) in nekaj iger ala Minecraft, Minetest, Tuxkart, gcompris, UT2004, Morrowind - take starejše...

Ali ima kdo kakšno boljo idejo?

Komentarji

  • Izmed naštetih bi jaz osebno vzel Core i5 3. gen z ATI Radeon HD 7570M. Novejša generacija CPU pomeni boljši IPC, poleg tega pa je 7570M za 30% hitrejša od HD 6470M, pa najbrž skoraj dvakrat hitrejša od HD 3000. To se bo poznalo predvsem pri Minecraftu ...
  • hjah bi rekel, saj je tudi med dražjimi....
    HP
    Core i5 2. gen. z HD 3000 grafiko ->ta je 14" - 270 EUR (brez kamere)
    Core i5 2. gen z AMD Radeon HD 6470M - 320 EUR
    Core i5 3. gen z ATI Radeon HD 7570M - 370 EUR (brez kamere :O)
    Toshiba
    Core i5 1. gen z intel HD grafiko -- 150 EUR

    ah majo zdej na novo še Dell Latitude (brez naloženega OS ampak z win nalepko karkoli že to pomeni):
    Intel Core i7 2.80 GHz 2. gen, HD grafika - 380 EUR
    Intel Core i5 2.50 GHz 2 gen HD 3000 - 300 EUR

    sam po mojem so HP boljši. pa tudi mi ni jasno zakaj ne bi pustil OS razen če niso znali drugače pobrisati podatkov.

    hmm mogoče so na HP še kaki podatki. >:-)

    takle ko dam cene skupaj se morda res najbolj splača tega z Radeon 7570M... sam je pa resda precej dražji.

    a intel HD 3000 bi zmogel poganjat minecraft? tega nisem našel na testih edino kar mi je za primerjavo je, da naj bi left4dead delala tekoče neke novejše pa niti ne tkao zelo dobor. ja nekako tako kot moja stara mašina je potem z Radeon HD 3650.

    ja, saj niso ti prenosniki namenjeni igram, to mi je jasno... samo nimam pa ideje ali je bolje vzeti nekaj cenejšega pa se potem nabavi kaj boljšega ko bo mogoče več denarja ali pa se že zdaj malo bolje kupi pa je potem malo dlje časa mir.
  • Če ima prenosnik Win nalepko lahko načeloma legalno namestiš enako različico OS, kot je na nalepki. Težava bi znala biti le v kakšnih specifičnih gonilnikih. Fino bi bilo, če bi zraven dobil še namestitveni CD.

    Na HD 3000 bi moral Minecraft delati vsaj sodeč po videih . Pri Minecraftu lahko s pomočjo Optifine znižaš grafične podrobnosti, ampak vprašanje, če bo to zadostovalo za gladko delovanje v celozaslonskem načinu (60 FPS).
  • sem malo bolj detaljno gledal modele in zdi se da imajo po večini hibridno grafiko, tudi tisti, kjer piše da je intel, bi morali imeti po uradni specifikaciji še eno zraven. edini ko je definitivno nima je Core i5 2. gen z AMD Radeon HD 6470M - 320 EUR.

    ok hvala za info. zdej moram dnar nabrat, pa malo premislit, če je še kaka druga varaianta. saj imam še en stari single core z AGP grafiko, samo trenutno je bolj problem ker nimam prostora tistega kam za dat. pa tudi novo grafično bi potreboval in še malo rama zraven. tako da po mojem se ne splača prestavljat...
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.