Namestitev Ubuntu GNOME

Ali lahko namestim Ubuntu GNOME 14.04.03 preko Ubuntu 14.04.03?
Imam 32bit različico z 8 giga rama. Je smiselna 64bit različica, ali ne bo opazne razlike.
Hvala za vaš trud in odgovor, sem čisto nov uporabnik in blizu 60, tako imam nekaj težav pri spoznavanju sistema.
Hvala še enkrat!

Komentarji

  • ogd. je da na oboje
  • Eno vprašanje... Zakaj Ubuntu GNOME? :) Če bi se radi le 'igrali' potem mogoče raje poizkusite v VirtualBoxu Ubuntu GNOME.

    P.s. Ubuntu GNOME je v bistvu v samem 'jedru' Ubuntu z namiznim okoljem GNOME Shell. Tako da je v bistvu potrebno namestiti le 'gnome-shell' paket.
  • Hvala za odgovora.
    Rad bi drugačen izgled in postavitve, če prav razumem, se to doseže z različnimi paketi?
    Vidim, da se moram bolj posvetiti sistemu, da lahko kaj pametnega vprašam. Namestil sem Ubuntu 14.04.03 in sicer 32bit različico. Ker pa imam veliko rama ( 8 Gb9), sem vprašal za 64 različico.
    Nameščeno imam skupaj z Win7, ker pač to uporabljam že doooolgo.
    V bistvu želim preizkusiti nekaj novega in brezplačnega brez vseh mogočih dodatkov in obveznih posodobitev....skratka to,
    kar nudi Ubuntu.
    Hvala za pomoč
  • Kot sem že prej omenil, osebno ti priporočam da si naložiš VirtualBox in nato preizkusiš GNOME v navideznem okolju, in če ti bo všeč si ga namestiš še čez Ubuntu. Glede na to da že dolgo uporabljaš Win7 si malo poglej še Ubuntu MATE, ta nima tako 'inovativnega' vmesnika kot GNOME ali Ubuntu (Unity) in je verjetno najbolj uporaben/prijazen za novega uporabnika.
    Z 64 bitno različico naj bi pohitril delovanje operacijskega sistema, količina RAMa pa nima več veliko vpliva, ker obstajajo jedra, ki izkoriščajo 4 in več GB RAMa tudi če uporabljaš 32 bitno različico.

    P.s. Ni neumnih vprašanj samo neumni odgovori :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.