Stare verzije linux jedra

Na THINKPAD A30 uspešno uporabljam Lubuntu 14.04 LTS. Opažam da mi disku ostajajo stare inačice in mi odvzemajo prostor. Vsaka nova inačica cca 2% pri razdelku 18G za Lubuntu. Ostajajo sledeči inačice Linux header ( 63,4  M ) , Linux header generic ( 13. 1M ) , Linix image generic ( 39.  9 G ).  Ali lahko stare inačice izbrišem s pomočjo Synaptic- a ? Ali je za delovanje potrebno obdržati vse inačice ?

Komentarji

  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 8. January, 2016
    Lahko izbrišeš s pomočjo Synaptica. Jaz pa si vedno za vsak slučaj pustim še eno inačico, ki vem da deluje. V primeru, da se trenutna ne boota potem poskusim tisto, ki vem da deluje.
  • sudo apt-get autoremove

    pobriše vse razen zadnjih dveh. varno če zadnja verzija dela. enega ohrani za vsak slučaj če se trenutni pokvari in ga je treba obnoviti ali kaj podobnega.

  • Hvala za odgovor. Dovoliti mi še vprašanje oziroma nasvet. Sem še zelo zelen uporabnik .  V dosedanjih prejemih posodobitev so delovale vse inačice.  Ali to pomeni, da bi lahko uporabil inačici z zadnjimi zaporednimi številkami 
  • privzeto se namesti in požene zadnja verzija.

    če se drži tipka "shift" tako po zagonu računalnika, se odpre GRUB (več tukaj: https://help.ubuntu.com/community/Grub2 ) meni kjer se lahko izberejo druge različice. Lahko se namreč zgodi, da recimo kakšen del strojne opreme preneha delovati v novi verziji. uporabnik lahko tako izbere starejšo verzijo dokler napaka ni odpravljena.

Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.