Izklop in Reboot ne delujeta

2»

Komentarji

  • Mogoče bo kaj pomagalo, če povem svojo izkušnjo ki sem jo imel s telefonom LG novim, ko sem ga posodobil na novejši softver se ni hotel ugasnit ali rebootat, sem ga ugašal na gumbu za off, je delal, včasih recimo enkrat na teden seje tako na hitro izpraznil da je bil vroč, tam okoli 50°C ko je bil potreben ponovni zagon se ni hotel ugasnit ostal je napol prižgan pregreval se je dokler se ni baterija izpraznila, ali pa sem ga sam ugasnil na gumbu off.

    Problem je bil v dodatni kartici, opazil sem ker jo je večkrat hotel formatirati, pa sem jo enkrat res formatiral pa jo je še vedno hotel formatirati, in sem jo odstranil, od takrat naprej telefon dela ko urca.

    Zaradi tega mislim da ni težava v softweru ampak v hardweru, nekaj se ni pravilno zapisalo, lahko je kakšen sektor na disku šifriran, ali pa je z ramom kaj narobe, bios tudi mogoče, to bi pustil za nazadnje.
  • Misliš uporabim Freedos za posodobitev Biosa in se vrnem na Ubuntu, ko je Bios posodobljen? Kakšno priporočilo procedure za posodobitev Bios-a preko Freedos-a?

  • gregor3000 Član
    uredil/-a 29. September, 2016
    Freedos in BIOS update program daš na CD ali še bolje USB ključek, bootaš iz njega, narediš posodobitev, potegneš medij ven in narediš ponovni zagon. pa upaš, da je bilo vse v redu. :smile: 

    če ne gre iz freedos, potem je treba najti zahtevan sistem. verjetno kak recovery disk od Windows tudi lahko kaj takega naredi. tega si lahko narediš sam.

    seveda je dobro prebrat kakšen je postopek nadgradnje (!!!) in ali obstaja potem kak "factory reset". včasih se je mislim da nek "jumper" prestavil na matični. zdaj pa ne vem kako je to narejeno.
    na primer:
    http://www.howtogeek.com/196916/how-to-check-your-bios-version-and-update-it/
  • Pozdravljeni. Spet tale problem izpred dveh let. Ko dam zaustavitev se pokaže logo in vse zmrzne.
    Je znana že kakšna rešitev sedaj po dveh letih? Isto mi naredi na Xbuntu in Ubuntu Mate.
    Hvala v naprej za opmoč, če kdo reši.
    Zdaj moram ugašat na tipki za izklop.

    Lp. I

Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.