Mark Shuttleworth odstopil

CrazyLemon Skrbnik
uredil/-a 2. April, 2016 v Novice
Mark Shuttleworth (ustanovitelj podjetja Canonical Ltd) je danes podal izjavo, da je odstopil z mesta predsednika izvršnega odbora podjetja Canonical Ltd. - podjetja, ki skrbi za razvoj Ubuntuja.

V izjavi je Mark napisal, da se je odločil, ko je videl delovati Ubuntu na Windowsih, da prepusti mesto strokovnjakom, ki bodo popeljali Ubuntu na novo raven, sam pa se bo osredotočil na osebno rast in razvoj in da bo v sodelovanju z najboljšim prijateljem Antejem Gotovino odprl novo farmo za vzrejo tune z imenom WorthyTuna.

tuna-310118_1280

Preden pa dokončno odstopi, ga čaka zadnja naloga in to je imenovanje novega predsednika izvršnega odbora. Kot edinega vizionarja na tem mestu Mark vidi Bernieja Sandersa.

Bernie Sanders, ko je slišal Markov predlog, je takoj odstopil iz tekme za predsednika Združenih držav, ker pravi, da bo več naredil kot predsednik izvršnega odbora Canonicala, kot pa predsednik ZDA.

Pri Ubuntu Slovenija želimo Marku vse najboljše na njegovi novi poti.

1. april! 

Komentarji

  • Jah, Mark je Canonical za mastne denarce prodal Microsoftu in ga popihal. Bomo videli, kaj bo z Ubuntujem v prihodnje ...
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.