[rešeno] Težave crontabom in predvajanjem spletnega radia

Na bananapi-ju bi rad, da vedno igra spletni radio. Ugotovil sem, da se najbolje sliši, če radio predvajam preko vlc-ja oz preko t-2 jeve playliste za vlc. Težava nastane, ker po nekaj urah radio preneha z igranjem. Takrat je potrebno prenos ustaviti in še enkrat zagnati. Kako naj to uredim?  Podobne probleme sem imel tudi če sem poslušal preko mpg123(zanič zvok), opus123(tudi dober zvok). Po nekaj urah se je prenos končal (najbrž te na radiju vržejo z linije, da ne obremenjuješ linije v nedogled). 

Poskušal sem tudi z crontab-om, da bi zaganjal skripto na vsako uro. v crontab sem dodal vrstico:

7 * * * * * /home/bananapi/Desktop/opus.sh

če sem prav razumel naj bi to zagnalo skripto vsako uro ob 7 minuti.(poskusil sem tudi z  7 * * * * * sh /home/bananapi/Desktop/opus.sh ter 7 * * * * * ./home/bananapi/Desktop/opus.sh in nobena opcija ne deluje)

vsebina skripte opus.sh je:
#! /bin/bash
killall opusdec
sh /home/bananapi/Desktop/opus123 http://ipradia/tralala.opus

Skripta sigurno deluje, ker če jo zaženem ubije prejšnji prenos in začne novega.

Kaj delam narobe?

Komentarji

  • Ena zvezdica preveč v crontabu.
    # m h  dom mon dow   command
  • Izgleda, da dela. Hvala
  • Na radiju nikoli nihče ne meče nikogar dol, če je vse v mejah normale. Vsaj v vašem primeru, ko navajate obremenjevanje linije se ni zgodilo. Tudi mi imamo radio Narodnjak in zato v nekaj letnem  delovanju, še nismo nikogar vrgli dol. se pa dogajajo težave na samih netnih povezavah in vrže dol napaka na linijah do našega radia in to sam sistem operaterjev iz tega ali onega razloga pade na sekundo linija in to je to. Potekajo razne reči. Vzdrževalna dela, sinhronizacije, reseti in podobne reči. Na radiu se to ne dogaja, da bi metali poslušalce dol, ker je vendar le cilj vsakega medija, da ima čim večjo poslušanost in ne obratno.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.