[rešeno] VPS server Ubuntu 16.04 - VNC se ne poveže

Pozdravljeni!

Sem čisti začetnik glede linux sistema, tako da praktično nimam veliko pojma o nastavljanju, programiranju... Ker potrebujem VPS, kjer bi neprestano bil odprt google chrome sem se odločil pri nakupu VPSa za linux ker je cenejši. Ko sem se odločal za nakup, nisem imel pojma v kakšni obliki bom dostopal oz. kako bom sploh karkoli začel, zato sem si rekel da bom pač probal- nova izkušnja ne škodi. 

Preko raznih internetnih namigov sem tako preko putty-a instaliral vnc server, "dodal nano" dodal GUI oz grafični vmesnik, v glavnem kar nekaj ukazov v terminalu. V puttyu sem v predzadnjem koraku instaliral "GNOME3 shell" ( mislim, da ko sem instaliral to, me je opozoril, da je gor že neki grafični manager- sam sem izbral GNOME3 ) ter dal ukaz reboot. Povezava preko Putty-a se je prekinila, nato sem zagnal VNC nakar se mi je odprl grafični vmesnik ter vstopil. Ker se mi znotraj, ko sem bil v ubuntu 16.04 LTS ni hotel zagnati terminal, preko katerega bi namestil google chrome, sem zaustavil sistem.
Tako sem preko internetne strani ponudnika  ponovno zagnal server, vendar po tem ne morem več priti noter. Če poizkusim z VNCjem ni ni- šel sem ponovno preko putty-a, zagnal VNC, ter poizkusil ponovno in nič. VNC "se poveže" vendar prikazuje samo črn zaslon brez kakršnega koli kurzorja itd. Preko putty-a sem ponovno naredil reboot ter nemudoma šel na VNC, in videl da se izvaja vnovični zagon ( izvajanje začetne kode, itd...) tik preden bi mi "moral" ponuditi LOGIN se obarva v barve, kot je namizje, vendar nato postane vse črno. Nič ne morem narediti, le preko puttya lahko "šarim". Mislim, da bi ponovno lahko prišel do grafičnega namizja, če ponovno instaliram ubuntu 16.04 in grem korak za korakom, vendar čim ga bom restartal bo vse spet črno ( na tak način sem prvič že"rešil" problem).

Zato se obračam na vas, da mi svetujete kaj naj naredim. 

Hvala


Komentarji

  • Torej, če prav razumem, se gor lahko povežeš preko SSH (z aplikcijo Putty).

    Najprej namestiš x11vnc:
    sudo apt-get install x11vnc

    Potem se pa iz svoje lokalne kište povežeš na VPSko:
    ssh -t -L 5900:localhost:5900 IP.OD.VPS.KIŠTE 'sudo x11vnc -display :0 -auth /home/TVOJ_USER/.Xauthority'

    Na lokalni kišti se nato povežeš preko VNC na naslov:
    localhost:5900
    (tvoj lokalni port 5900 je "bindan" na oddaljeni 5900 na VPS-ki.

    Na VPS-ki se ti splača vklopiti še firewall:
    sudo ufw allow from TVOJ.LOKALNI.IP.NASLOV to any port 5900 proto tcp
    Po moje bi moralo iti takole. Če pa ne, pa poročaj. Bomo poiskali drugo rešitev...
  • Najlepša hvala!

    Je uspelo :)
  • offsummer Član
    uredil/-a 10. January, 2017
    Pozdravljeni!

    Da ne odpiram nove teme, ker se navezuje na isti problem :sweat: 

    Torej, ponovno se obračam na vašo pomoč, ker se pojavljajo neki čudni simptomi za katere žal ne najdem rešitve.
    Torej: Preko VNC-ja se lahko povežem na server, težava nastane, da mi po parih dneh, ko ponovno želim dostopati do namizja serverja javi tole napako:The computer or computer user terminated the connection. 
    Zadevo "rešim" tako, da VPS preko spleta restartam, preko PUTTY-a zaženem vncserver potem pa lahko z VNC viewerjem pridem do namizja. Vendar za nek določen čas.

    Ker potrebujem dva ločena serverja, sem naročil še enega ( enakega). No, tu pa nastopi težava, da se z VNCjem sploh ne morem povezati, oz. ne morem "določiti" ali kako bi se pravilno izrazil, porta 5900, preko katerega bi se z VNCjem povezal. 

     Prilepil sem sliko, da bo bolj jasno o čem govorim.  Ko vpišem spodnji ukaz ( pri prvem VPSju mi deluje), mi dolgo časa čaka, potem pa napiše "connection time out", vendar za 22 port.

    ssh -t -L 5900:localhost:5900 IP.OD.VPS.KIŠTE 'sudo x11vnc -display :0 -auth /home/TVOJ_USER/.Xauthority'


  • 1. Ali ukaz vpisuješ na lokalni 'kišti' ? torej od tam kjer se nameravaš povezat na vnc?
    2. Dva enaka programa morata imeti dva različna porta.. torej dva na (lokalnih) vratih 5900 ne bo šlo
    3. Ali laufa ssh na portu 22 ali je na drugem nestandardnem portu?
  • Stvar je sledeča:
    Vse kar potrebujem je, da na enem serverju instaliram in odprem en program, ki se tam izvaja- samo za to potrebujem VNC, oz da mogoče enkrat na teden pogledam statistiko. Ker mi ni dovolj eden program, sem nabavil še en server, kjer se bo izvaja enak program. Po vsem nastavljenem zaprem oz prekinem Putty, prav tako VNC, ko pač preverim situacijo.

    Nastavitve serverja opravljam na domačem PC-ju preko Putty programa na portu 22. Prvi server sem preko tega nastavil, sedaj sem pa z istim programom želel še drugega.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.