resolucija slike

Ne vem ali je to težava z strojno opremo ali ne. Ko pride na namizje je čudna slika. kot da bi bila povečana. potem kliknem desni klik na namizju in potem spremeni ozadje namizja, in potem ekran utripne (neki napiše vmes samo je tako hitro da ne vidim) in potem je slika dobra. Mogoče ekran zanič? ali ke problem z grafično kartico? Se pa zgodi ko prižgem računalnik in pa skoraj ob vsakem resetiranju, ne pa čist ob vsakem :):)

Komentarji

 • lahko, da je napaka v namizju. težko je reči brez več podatkov (morebitne navedene napake v zagonskih dnevnikih...).

  2 rešitvi sta na dlani. ne ugašati računalnika ali ga resetirati :smiley: 

 • dva dni ze normalno dela. Ker je računalnik namenjen za 75 let staro mamo te dve resitvi seveda ne prideta v postev :) ce prav razumem ni neki velika napaka. kaj pa ti moram povedati oz. kje moram pogledati da ti bom znal kej več o tem povedati?
 • ali je to Unity (Ubuntu) namizje?

  katera je grafična kartica? ali so gonilniki prav naloženi ?

  dnevniki so v /var/log

  obstaja pa tudi pregledovalnik dnevnikov, ki pa ima privzeto le nekaj ključnih dnevnikov noter (ne vseh). Potem pa pogledaš kaj piše. išče se razne error ob grafiki ali kje drugje. recimo, da se gonilnik ni dobro zagnal ali da je kje kakšna napaka, ali pa kaj naredi ko se naredi deni klik.


  nekaterea namizja imajo pri določenih verzijah težave, ki znajo povzročiti kaj takšnega. ravno zadnjič sem se igral s ToriOS, ki uporablja jwm in so vsi meniji z aplikacijami izginili.

Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.