Po nadgradnji na ubuntu 17.10 težave

Imam nameščen dual boot sistem (win 7 in ubuntu). Imam gnome fallback session. Ko sem želel posodobiti ubuntu na 17.10, mi je najprej javljalo napako (podrobnosti: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubuntu-release-upgrader/+bug/1510841 ). V datoteki main.log sem videl, da je ena izmed napak unity, zato sem to odstranil. Potem sem znova zagnal nadgradnjo in mi je napisalo, da lahko delno nadgradim (partial). To sem izvedel in po koncu nadgradnje mi je napisalo, da je treba restartati. Sem restartal in nato se mi je zaštekalo. Zažene mi do grub menija in še malo naprej, potem pa se zatakne a črnim ekranom, kjer je izpisana vrstica  "Ubuntu:clean, 998941/2949120 files, 8509242/11796480 blocks" , ki utripa (oz. se vsake toliko pokaže). Naprej ne gre. Malo sem že iskal po tujih forumih in eni pravijo naj pregledam disk z ukazom fsck iz live USB medija, kar pa mi ne uspe, saj mi v boot meniju (ko v BIOS meniju zamenjam vrstni red zagona) ne deluje tipkovnica. Na forumih tudi pravijo, da je najbrž problem v video driverjih. Prosim za pomoč:)

Komentarji

  • Če imaš ločen razdelek /home in / je najbolj pametno, da narediš čisto namestitev. Vse nastavitve in podatki ostanejo v /home nedotaknjeni, izbrišejo in znova namestijo se samo programi v /.

    Mi pa ta napaka izgleda bolj kot da je nekaj narobe z omrežjem (čaka na povezavo), datotečnimi sistemi (čaka na priklop) ali pa je zablokiral kak program. V primeru težav z grafično bi videl črn zaslon, na katerem ne bi bilo nič, ali pa prijavo v terminal.


Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.