zadnji ali nedavni dokumenti

Odločil sem se in popravil prevod datoteke za čiščenje seznama nedavnih/zadnjih dokumentov (? Vse predmete iz menuja Kraji ? Nedavni dokumentu. ? Vse predmete iz seznamov nedavnih dokumentov vaših programov.). Opazil sem, da je v novem prevodu Recent documents preveden z Nedavni dokumenti, medtem ko je prej bil prevod Zadnji dokumenti. Sam se bolj nagibam k prevodu zadnji dokumenti, saj ni nujno, da so le-ti tudi nedavni. Kakšno je vaše mnenje?

Komentarji

 • To je pač razlika med "recent" in "last" documents. V izvirniku je "recent" in je potemtakem "nedavni" boljši prevod.

  Bi pa pripomnil še sledeče: morda bi veljalo preveriti, kako je to prevedeno v slovenski različici Windows. Ja, saj vem, saj vem, spet Windows. Pa vendar. Bolj kot bo uporabnikom blizu prevod (česa so bolj navajeni), laže je preskočiti na drug operacijski sistem.

  Žal nimam Windowsov v SLO, zato ne vem, kako so tam to prevedli.

  Lp,

  Odisej
 • christooss Član Ubuntu.si
  Ne gledat windowsov :P Poiskusite raje pogledat v KDE ipd
 • Saj bi se strinjal, ampak spomnim se svojih porodnih težav, ko sem preskočil na Linux. Že tako me je vse začelo živcirati, če pa bi se lovil še z izrazoslovjem, bi znorel. :) Kljub spornosti Windowsov bi bilo po mojem bolj smiselno uporabiti prevode, ki so že v veljavi. KDE je sicer zanimiv, toda bolj malo res novih uporabnikov bo prišlo s tega namizja.

  Lp,

  Odisej
 • No ja, saj zdaj sem prevedel le tisti nepravilen del in ohranil prevod nedavni dokumenti. :)
 • ... ampak sedaj mi je žal in spet razmišljam, da bi prevedel zadnji dokumenti. Povejte svoje mnenje. Jaz razmišljam v tej smeri, da so dokumenti našteti v tem meniju, tudi če računalnika nisi prižgal pol leta in potemtakem niso več nedavni, ampak zadnji, zadnji odprti dokumenti. Torej, kaj vam je bolj všeč zadnji dokumenti ali nedavni dokumenti?
 • christooss Član Ubuntu.si
  nedavni
 • christooss je dejal/-a:
  nedavni
  Se strinjam. ;)

  christoss te bom volil na volitvah. :P
 • mja, kul... ne bom nič spreminjal, naj bodo nedavni dokumenti :D
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.