Razpisi MVZT in MŠŠ za odprtokodne projekte

Če koga zanima, trenutno sta aktualna dva razpisa za sofinanciranje odprtokodnih projektov.

MVZT (www.mvzt.gov.si) je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov razvoja, lokalizacije in razširjanja OK,
prijava do 28. 7. 2006

MŠŠ (www.mss.gov.si) pa javni poziv za neobvezujočo prijavo odprtokodnih projektov s pedagoškega področja (e-gradiva, didaktične aplikacije...). Rokov za prijavo je več, eden je že mimo, naslednji je 4. 9. 2006.

Komentarji

  • A bi kandidirali s prevajanje Ubuntuja? Sicer bi morali kontaktirati kakšno društvo, če nas vzame pod okrilje, ampak vseeno.
  • bl4z Član Ubuntu.si
    jaz (mi) imamo neko tako drustvo .. se iz casov k smo lanpartije organiziral ...

    http://www.faca.net/content.php?id=13

    tu je zdej zelo neazurna spletna stran :P
  • Lep pozdrav!

    Pred časom sem pozval nekatere od vas k sodelovanju pri pripravi distribucije za uporabo v šolstvu. Žal pravega odziva ni bilo, čeprav je zadeva še aktualna. Gre za daljšo obdobje razvoja, ker se bo OS uporabljav v šolstvu. Na Inštitutu OKO smo mnenja, da je Ubuntu oziroma Kubuntu prava izbira. Žal resnosti iz vaše strani do sedaj ni bilo, zato iščemo druge možnosti. Ker gre za dolgoročne rešitve in možnosti prilagoditev potrebujemo zelo resen odziv. Za šole bo aktualen Edubuntu in prilagodljive žive distribucije. Pri prijavi na razpise, vam lahko tudi mi pomagamo.
  • Meni osebno se to zdi zelo dobra ideja. Kolikor vem, je Edubuntu namenjen prav šolskemu okolju (oz. za mlajše), drugače bi pa tudi kakšen Ubuntu bil kul. Pomembno je Linux spraviti v šole, da učencem pokažemo, da Windows ni edini OS pod soncem. :) Moja bivša gimnazija je že presedlala na Linux in vem že za kar nekaj podobnih primerov. Pomembno je, da je sistem preveden v slovenščino in tu je največ - vsaj meni se tako zdi, kar lahko storimo. Zdaj na žalost nimam časa, da bi neposredno sodeloval pri projektu, razen s kakšnimi trivialnimi zadevami, ker mi večino prostega časa pobere slovenjenje GNOME-a.

    Zelo dobra ideja bi bila, če bi se na razpis prijavilo prevajanje Ubuntuja. Dobiti bi se moral vodja in kontaktirati kakšno društvo (npr. OKO), če lahko pod njegovim okriljem sodeluje na razpisu. Vseeno je bolje dobiti nekaj denarja kot pa nič. Denar se seveda lahko porabi za promocijo Ubuntuja, za spletne strani, itd. A je kakšen junak tukaj, ki bi speljal zadevo?
  • podoben projekt je tudi ferix, ki je live dvd z programi namenjenimi predvsem studentom tehnicnih strok

    http://ferix.uni-mb.si
  • Podobno zadevo, kot je Ferix bi bilo potrebno narediti za splošno izobraževanje. Testiral sem EDUBUNTU, ki bi z slovenjenjem in vgradnjo datdatnih izobraževalnih programov bil idealen za uporabo v OŠ in tudi v začetnih letnikih srednje šole. Mimogrede za GIMP in BLENDER je naš zunanji sodelavec pripravil zadnje različice prevodov. V kolikor je iz vaše strani interes, da izdelamo slo verzijo EDUBUNTU-ja smo v Inštitutu OKO pripravljeni pomagati na vseh področjih tudi prevajanju. Potrebujemo pa zaneslive ljudi, ki so pripravljeni slo dist. EDUBUNTU-ja graditi. Želja je tudi da bi izdelali paket za namestitev CMS sistema Joomla, ki je pri nas zelo popularen.
  • kaj je misljeno pod graditi ?
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.