repozitoriji

Katere repozitorije uporabljate? Kolega ima Debian intaliran, pa opazam, da dobiva nove verzije programov mnogo prej kot pridejo za Ubuntu? Zakaj tako?

thnx

Komentarji

  • Policy od Ubuntuja je da v stable releasu ni novih programih. Ko se uradno verzija izzda od takrat naprej samo še security fixe dobivaš.

    Za nove programčke so običajno dodani backportsi vendar se trenutno ne pojavljajo aplikacije notr. Npr Firefox 2.0. Majo spet neke probleme.

    Drugač pa na ubuntuforums redno ljudje izdajajo deb paketke za nove verzije. Če rabiš kakšno novo aplikacijo pa kr povej katera je in ti povem kje jo dobiš.

    http://ubuntuguide.org/wiki/Dapper#Repositories
    Tile repozitoriji vsebujejo skoraj vse no pogršam le za gaim 2 in wine najnovejšo verzijo za ostalo je pa kr v zgornjih vse. Še Opera :)
  • Zanima me recimo tole: Azureus je recimo 2.4.0.2 - obstaja pa ze 2.5.0.0. Zakaj mi ga ne posodobi. Prav tako npr. Gallery, ki je 1.5.1.1 obstaja pa ze 1.5.4?
    A jst v synapticu vidm zadnje verzije programov ko stisnem reload? Nalozu sm si repotitorije na unem linku, pa nc boljs.

    lp
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.