Problemi z zvokom v Feistiyu

Lep pozdrav vsem :)

Nedavno sem presedlal iz Edgiya na Feistiya. Prvi problem, ki se je pojavil so bili driverji za grafično ter s tem povezanih en kup problemov glede resolucije in osveževanja monitorja. To mi je nekako ratalo rešiti. Drug problem, ki se mi pojavi katerega nikakor ne znam rešiti pa je, problem z zvokom. Uporabljam Sound Blaster Audigy (enko) na osnovni plošči pa imam intergrirano zvočno kartico, ki je v biosu disablana. Sistem mi Audigiya zazna pod device 0: Audigy 1 SB0090 pod device 2: emu10k1. Če požene kak film ali glasbo izgleda kot, da use normalno deluje (brez errorjev ali kakih drugih motenj), equalizer izgleda kot, da se zvok normalno predvaja a zvoka iz zvočnikov ni. Poiskušal sem zvočnike vtakniti v druge vtiče in celo v biosu spreminjal IRQ-je, inštaliral kodeke itd.. a vse zaman. V Edgiyu mi je audigy deloval brez problemov brez kakih dodatnih nastavitev ali konfiguracije.
Prosil bi če bi mi lahko kdo svetoval kaj lahko še naredim oziroma kako rešiti problem ??????????????????????????????????

Hvala za odgovore!!!

Pozdrav Urko:)

Komentarji

  • Ali je možno da mi sistem nepravilno zazna zvočno kartico oziroma na prvo mesto postavi midi namesto audigya ker če v terminal vpišem :
    TERMINAL :
    $ cat /proc/asound/cards
    0 [Audigy ]: Audigy - Audigy 1 [SB0090]
    Audigy 1 [SB0090] (rev.3, serial:0x531102) at 0xd400, irq 21
    1 [UART ]: MPU-401 UART - MPU-401 UART
    MPU-401 UART at 0x330, irq 5

    mi ispiše audigya pod device 0: namesto pod 1: ????????????????????????

    Če je to res kako potem skonfiguriram da mi bo sistem audigiya prepoznal pod device 1: in ne 0:??????????????'

    Thnx

    Urko
  • ...pa pozabu sem še povedat, da sem inštaliral emu10k1 ter vse potrebne alsa drajverje, ki pa v mojem primeru ne spremenijo dosedanjega stanja...
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.