Miška

Pozdravljeni!

Sem nov uporabnik linuxov in sicer Ubuntu 7.04 - Feisty Fawn. Imam pa sledeči problem: Po uspešni namestitvi linuxov, me je presenetilo, da vse komponente v računalnuku delujejo, edino kar pa me moti pa je to, da miška (Logitech V150 Laser Mouse for Notebooks), ki sicer deluje v redu, onemogoči zagon OS in sicer se vse skupaj ustavi pri napisu "Starting up" in ne gre naprej in moram izklopit miško iz USB-ja in vklopit računalnik brez miške in jo potem ponovno priklopit. Če mogoče kdorkoli ve, kaj lahko tukaj naredim, bi mu bil zelo hvaležen, če deli informacije z mano.

Hvala!

Lp Marko

Komentarji

  • Lep pozdrav marko :)

    Tudi sam sem nov uporabnik Linuxa zato ti žal ne morem kajdosti pomagati razlog zakaj ti pišem pa tiči v tem, da se je podobno dogajalo tudi meni na Windowsih. Pri meni je bil razlog nekompatibilen software z Windowsi in morda tudi pri tebi tiči problem v tem, da je sistemski software na feistyu nekompatibilen z tvojim modelom miške, lahko pa imaš kaj narobe z usb priključkom. Za začetek si sposodi kako navadno ps2 miško, da boš lahko na internetu pobrskal če obstaja morda kak software za tvojo miško na Linuxu. V nasprotnem primeru pa lahko pobrskaš po Ubuntujevi uradni dokumentaciji : https://help.ubuntu.com/community/ ali pa poiskusi povprašati tudi po njihovem forumu.
    Če pa kaj o tvojem modelu miške zvoham sam pa ti sporočim.

    Čau :)

    Upam da ti bo uspelo zadevo rešiti :)
  • Hvala za informacije. Miška je v windowsu delovala brez problema in tudi v linuxu deluje, edino kar je problem je to, da se zagon linuxa ustavi pri "Starting up" napisu, če je miška priklopljena, če je odklopljena, pa se računalnik brez problema zažene in ko jo priklopim miška v lunuxu deluje v redu. Ko sem imel windows pa se mi je OS normalno zagnal tudi če sem imel priklopljeno.

    Lp
  • jst mam take probleme ko mam vkloplen monitor v usb
  • Jst mam isti problem , če mam priklopljeno miško se ubuntu ne zalaufa, niti live CD ne. Sm pa rabu en cajt da sm to pogruntu. Opažam pa da tudi hibernate ima neke probleme najbrž z miško oziroma usb napravo. Sm bl nov na linux tko da nevem kaj je narobe, sm že iskal po googlu itd vendar ni še prišla nobena pamatna rešitev na plan. Cimr ki je inštaliral isto verzijo na navadn računalnik (jst imam laptopa) mi vse normalno deluje. Mogoče je problem pri laptop konfiguraciji.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.