wireless

ShAd0w Član
uredil/-a 30. August, 2007 v Težave s strojno opremo
wireless me neki zajebava naprimer dela vse lepo pol grem spat drugi dan povezave ni zazna omrežje noče pa povezat pa to že 3 dni zaporedoma... edin če rebootam pol se spet lahko connectam.

Komentarji

  • a ti gre v sleep mode? al hibernation al kaj je že tist?

    tist ne dela, no, na nekaterih laptopih že, sam 80% ne, neki driver buggast sem enkrat zasledil se spomnim :p
  • huh to je že staro in rešeno... če se dobro spomnim so bli driveri problem... ker koliko blemov sem jas mel z wirelessom... že vse vkup mešam :)
  • Pozdrav, jaz sem začetnik z linuxom ubuntu, enkrat sem ga že inštaliral vendar ga nisem uporabljal, vendar pred enim mesecom sem pa kupil laptop in me je zopet prijelo in se mi zdi ta ta nova verzija 7.10 v redu. Poleg ubuntu 7.10 imam še inštalirano win vista. Do sedaj je vse delalo lepo inprav ko sem se pa lotil namestiti wireless omrežje imam pa problem ko nevem kako bi se lotil problema. V win vista mi deluje brezhibno v linuxu pa nevem kje se to naštima. Napravo mi je našlo, kako bi pa vzpostavil omrežje pa nevem. Probal sem pognati CD ki sem ga dobil zraven routerja z programom wine vendar so se pojavili problemi že po prvem stepu.

    Hvala za pomoč (ps: žično omrežje deluje brezhibno, tako da internet imam vendar žični)
  • Pozdravljen,

    odpri en terminal in vpiši tole:
    #sudo apt-get install network-manager network-manager-gnome

    Morda bo zahtevalo še kak Y za install. Nato se ti bo pa zgoraj desno pojavila ikonca z dvema monitorčkoma klikni nanjo in izberi svoje brezžično omreže in če praviš, da ti je mrežno kartico zaznalo bi morala zadeva delovati.
    Veliko uspeha.

    LP
  • terokkar Član
    uredil/-a 6. January, 2008
    tista dva monitorčka sta bila že prej (pač žična povezava) vnesel sem tudi tisti ukaz v terminal vendar ni nič napisalo samo novo vrstico za nov ukaz mi je dalo.

    če kliknem na tista dva monitorčka imam na izbiro modem povezavo (dial -up) ali pa žična lan povezava. Verjetno bi moralo biti tam še wireless če bi hotel imeti brezžično.
    image
  • No, a ima mogoče kdo kak vodič kako dodat strojno opremo pod povezave, namreč probaval sem že kar precej...

    En frend je imel povezavo že neposredno po inštalaciji.

    Hvala za pomoč!
  • Boone Član
    uredil/-a 10. January, 2008
    Frend je mel povezavo ze ob instalaciji, ker so driverji za njegov hardware ze zravn, za tvoj pa ocitno ne.
    Probi tole System > Administration > Restricted devices manager
    Tu poglej, ce je slucajno tvoja kartica na seznamu, ce je, jo samo omogocis in namestijo se ti driverji in zadeva bi mogla delat.
    Ce je ni, povej katero mas, da se lahko naprej pogovarjamo.

    Atheros in Intel kartice bi mogle delat brez problema in tut prej so, podpora za Broadcom pa je bla dodana z Guttsyjem.
  • image
    ja tuki kao neki kaže, je pa še ena fora k jst mam še en gumb za vklop in izklop (prenosnik pač), ki u win lahk izklučim al pa vklučim wireless, v linuxu se pa nč ne zgodi tut oranžna lučka nč ne utripa, tut en gumb zravn touthpatha za listat gor pa dol ne dela pravilno, a je mogoče treba še kake driverje za tipkovnico dobit?
    image
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.