Nepopoln compiz

Lep pozdrav

Ko nanovo instaliram Hardya in v System/Administration/Hardware Drivers instaliram graficne datoteke za mojo Geforce Px8400 Gs graficno kartico mi sistem normalno istalira datoteke in avtomatsko yayna compiz. Problem pa nastane ko iz Aplications/Add/Remove namestim dodatne nastavitve za Compiz, kajti ne delujejo mi vsi efekti tako kot bi morali. Ce zelim uporabljati 3D cube mi sistem zazna samo eno ploskev oziroma namizje namesto stirih oz. treh. Ko zelim obrniti namizje, ki naj bi bilo strnjeno v kocko, mi sistem obrne samo ze uporabljeno namizje. To izgleda tako kot, da bi recimo list papirja na miyi vrtel okoli lastne osi. Poleg tega pa mi v nastavitvah za okna na namizju ne delujejo vsi efekti, recimo wobbly ne moram nastaviti na razlicne nacine zapiranja in odpiranja. Zelo bi bil hvalezen ce bi mi lahko kdo pomagal resiti ta problem, ker mi je rahlo nelagodno neiskoriscati vse potenciale Ubuntuja in compiz-fusiona, ce pa imam dovolj mocno strojno opremo. Problem pa je tudi v tem, da sem se sorazmeroma nov uporabnik Linuxa in o kakih resnejsih, zakompliciranih zadevah se ne znajdem najbolje, zato vas prosim za strpnost.



Za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem.


Hvala

Uros

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    compiz že pravilno deluje. Le nastaviti moraš več namizij. To narediš tako, da povečaš število delovnh površin pri appletu za virtualna namizja na pultu.
  • Cube Član Ubuntu.si
    to je problem samo v nastavitvah. napis na googlu howto config compiz 3d cube alpa kj tazga :D

    lp,cube
  • Pozdravljeni, da nebom odpiral nove teme bom kar tu vprašal.
    Problem je sledeč. Pred kratkim sem imel vključen compiz, ter vse njegove dodatke (3d namizje, ognjeni efekti...) skratka delovalo je vredu. Nato pa sem nekega dne v lastnostih namizja izbral opcijo brez efektov, da bi preiskusil, koliko hitreje se sistem odziva, če so le ti izključeni. Seveda sem kmalu pogrešal prejšnje prelepo namizje, zato sem efekte vključil nazaj. Tu pa nastane problem. Nikakor se mi nočejo vključiti vsi efekti (3d namizje), ampak samo nekateri. V Compiz Config Settings Manager-ju mi ne dovoli, da bi označil dodatne efekte. Več je razvidno iz spodnje slike.

    image

    Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem....

    Lp
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.