Kubuntu in KDE 4.1.1

Lep pozdravček vsem.

Pred časom sem iz radovednosti namestil Kubuntu Hardya z KDE 4 namizjem. KDE 4 različice nisem uporabljal dolgo,saj sem jo v zelo kratkem času nadgradil na KDE 4.1.1. Ker sem prvič uporabljal KDE namizje sem imel kar nekaj težav,ko pa sem namestil KDE 4.1.1 pa so se težave kar vrstile ena za drugo, saj je bil zelo nestabilen.Pojavljali so se raznorazni hrošči in sesuvanja sistema, a kljub temu sem bil kar zadovoljen z uporabnostjo in izgledom KDE 4 namizja. Pred tem sem poiskusil zadnjo različico KDE 3 namizja, a mi je preveč špartanska,kljub temu,da je precej stabilnejša od KDE 4 različice. Zanima pa me če morda kdo,ki bolje pozna razvoj KDE namizja, ve ali bo v Intrepidu KDE 4.1.1 stabilnejši od sedaj, ker premišljujem da bi iz Gnoma presedlal na KDE?

Hvala

Komentarji

  • Izkušnje mi govorijo da v računalništvu ,lepo in stabilno ne gre skupaj (izjeme so-recimo MacOs ,ampak vse ima svojo ceno)..Jaz uporabljam samo Gnome okolje. Uporabljal sem tudi Windows (sj smo ga vsi).. Spomnim se da sem v Windowsu vedno imel lepo namizje (ampak to je bilo vse..zato sem presedlal na Linux). Linux je zakon! Pravi moški Os ki lahko Windozo požre za malico..Hehe!

    Upam da sem pomagal.. :)

    Lp!
  • Lepo in stabilno gre skupaj. Zakaj ne bi?

    Kde 4 pa je za zdaj še v začetni fazi razvoja, tako, da je treba počakat. Osebno uporabljam star kde3. Kde4 pa sem občasno testiral z livecd-jem. Zdaj ga že dolgo časa nisem.
  • napsy Član Ubuntu.si
    Dejansko je KDE 4 že stabilna izdaja od različice 4.1 dalje.
  • Jaz uporabljam KDE4.2RC1, pa je čist stabilen (rock solid) tko, da ja če si prepričan, da je KDE zate, ti ptiporočam, da si inštaliraš KDE4.2 (dobiš na Kubuntu strani link do repozitorija).
    Sam če maš nVidia grafiko ti priporočam, da si inštaliraš ta nov driver, ker je znano, da se nVida pa KDE ne marata...
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.