novo namizje!!!
Sega
Član
No jaz imam v načrtu eden projekt:
Ko sem tako že kakšno leto, dve opazoval namizja (predvsem gnome in kde) sem ugotovil, da nista nič posebnega. ker je namizje prva stvar, ki jo uporabnik vidi, se mi zdi da bi morala ta biti nekaj posebnega kar ga bi ločevalo od konkorence in privabljalo ljudi. izdelal sem nekakšen videz v glavi in na papirju. vešč programiranja ravno nisem, prav tako se je problem pojavil, ko sem želel izdelati sliko (oz. več slik za video z zvokom kot predstavitev namizja).
Nekako sem tudi začel iskati primerno ime za to namizje oz. projekt. prvo je bilo SLD (S-Line Desktop), kasneje pa sem se še spomnil ime LPD (Linux Primary Desktop).
Če vas še kej zanima kar vprašajte.
Upam, da mi bo kdo znal pomagat.
lep pozdrav
Ko sem tako že kakšno leto, dve opazoval namizja (predvsem gnome in kde) sem ugotovil, da nista nič posebnega. ker je namizje prva stvar, ki jo uporabnik vidi, se mi zdi da bi morala ta biti nekaj posebnega kar ga bi ločevalo od konkorence in privabljalo ljudi. izdelal sem nekakšen videz v glavi in na papirju. vešč programiranja ravno nisem, prav tako se je problem pojavil, ko sem želel izdelati sliko (oz. več slik za video z zvokom kot predstavitev namizja).
Nekako sem tudi začel iskati primerno ime za to namizje oz. projekt. prvo je bilo SLD (S-Line Desktop), kasneje pa sem se še spomnil ime LPD (Linux Primary Desktop).
Če vas še kej zanima kar vprašajte.
Upam, da mi bo kdo znal pomagat.
lep pozdrav
Komentarji
V osnovi bi bil videz podoben temu: http://www.silverwingsonline.com/ubuntu1.jpg
vender sem ga malo dodelal... pospravil sem zgorjno vrstico ter postavil menu in bližnice v krog na sredini. odprti dokomenti bi pa se odpirali levo spodaj ampak samo kot znakci ter sporočila (npr. ta pa ta ti sporoča na klepetalnici). seveda samo minimizirani dokomenti, podobno kot ima to mac. v mislih sem pa imel prirejene programe namizju podobno kot ima to KDE. za osnovo pa bi vzeli kar konkorenčne izdelke pa jih malo zakrpali pa pošlihtal
tako malo za osnovo
upam da sem zajel tudi to kar si želel. lp
Izdalava namizja iz ničle je zelo zahtevna. Treba je izbrat primerno orodje, zgradit platformo za bodoče razvijalce, upoštevati vse standarde.... Bolj praktična bi bila predelava že obstoječega namizja. Spremembe pa lahko ponujaš kot paket popravkov.
lp
gnome ima kar nekaj zanimivih zamisli, ki bi lahko bile v naslednjem gnome 3.0 (topaz). pogej si http://live.gnome.org/ScratchPad tam maš na tone idej. Se bi mi zdelo bolj praktično pomagat pri kateremu izmed projektov na oni strani.
Ena zanimiva ideja, ki jo je nekdo predlagal za gnome 3.0 je task-oriented namizje. se pravi da se delo na namizju porazdeli na opravila.
Ena zanimiva ideja, ki jo je nekdo predlagal za gnome 3.0 je task-oriented namizje. se pravi da se delo na namizju porazdeli na opravila.
no kar želim povedat je to, da izdelava namizje ni kar mačji kašelj (nekaj dizajnov pa malo kode). Treba je delat nekaj let, preden je stvar sploh uporabna.
lp
Moje znanje programiranja je nično sam se mi zdi, da je Qt boljši widget toolkit kot pa Gtk.
Sam jest bi se najprej uprašu a je sploh potrebeno novo namizje. Najbrž bi se večino stvari dal nardit na obsoječih nmizjih.
Predvsem na KDEju kjer si zdej s Plazmo res prepuščen svoji domišljiji. tko na hiter bi reku, da je večino stvari, ki jih želiš nardi že da nardit na KDEju. Sam to je moje mnenje.
Je pa vedno kul novo namizje.
Sam še eno vprašanje a bi to blo prov DE (kot Gnome, KDE, Xfce...) al bolj WM (kot fluxbox, rat-poison, awesome,...)
Se mi zdi, da je lažje WM nardit in da na knoc lahk enak dobr gleda kot DE. Se mi zdi da je E17 Wm in ne De.
To moje mnenje.