Legalno, zastonj, delujoče? Seveda, odprtokodni program!

Članek Legalno, zastonj, delujoče? Seveda, odprtokodni program! se nahaja na tem naslovu.

Lep pozdrav vsem in še enkrat HVALA za vso pomoč, podporo in razumevanje!

Komentarji

  • Cube Član Ubuntu.si
    vse pohvale glede clanka, bi predlagal piscem novic da naredijo povzetek in ga dodajo skupaj z linkom in podpisem avtorja pod novice...
  • Super spisan članek!
  • HVALA VAM ZA POMOČ!
  • Micy, tko fajn članek je, da sem ga takoj linkal na FB :)
  • Zelo dober članek. Sem ga z veseljem prebral.
  • Še več takih.

    Sej bi jaz kakšnega napisal, pa ne znam....
  • lupastro je dejal/-a:
    Micy, tko fajn članek je, da sem ga takoj linkal na FB :)
    A obstaja na FB kakšna skupina slovenske Ubuntu? iskala sem in sem našla samo te tuje. Sem se "pofočkala" kot oboževalec in član, res bi pa bilo fino, če bi imeli tudi slovensko skupino. Ker danes kar moraš biti v teh socialnih skupnostih in zbirati "prijatelje" :)

    Urosh - kaj da ne znaš pisati? Kdo ti je to rekel? Kar pogumno se spravi nad tekst, dodaj nekaj sličic in bo. Če boš objavil, pošlji link, pa da beremo.

    Več kot nas bo, bolj bo zabavno.

    Trenutno sama krotim joomlo in pripravljam tekste za vnaprej (ipak je stran prvenstveno namenjena knjigi), bom pa še kaj dodala na temo Ubuntuja in odprtokodnosti. Odziv na zgornji tekst je bil fantastičen in kdorkoli od nas ima možnost, da popularizira Ubuntu in odprtokodne programe, naj to tudi stori. Sama sem to storila z veseljem, ker je treba podpirati dobre projekte in predvsem zato, ker ste mi pomagali, ko sem pomoč najbolj potrebovala. Bom dodala na stran še linke (enkrat po praznikih zanesljivo) v rubriko Povezave in take zadeve, kar sodi zraven.

    Vsem drugim pa še enkrat ponavljam - kdor ima priložnost popularizirati Ubuntu in odprtokodnost, naj to tudi stori! Ker je tako prav. Ker če nam nekdo ponudi svoje znanje in to zastonj, ponudimo mi ostali, kot uporabniki, tisto, kar pa lahko.
  • Micy, obstajajo skupnosti ja, klikni na tale link.
    Vendar mislim, da našega slovenskega, ni gor, če se pa motim me lepo prosim popravite so-forumaši :)

    Joomla, moja katastrofa, se mi zdi tako zakomplicirana.
    Se vidi, da se še nisem uspel zaprav usesti za računalnik in zadevi priti do dna ;)
  • Ja, eto na te skupnosti sem se jaz "pofočkala", na dve ali tri, nekaj takega :)

    Glede Joomle se je pa meni kar zgodila. Zakupim hosting, pričnem testirati te CMS-e in začela sem ravno z Joomlo. Postavim blog skripto nanjo in prvi prispevek (Predavanje g. Ivanuše o slovenski mitologiji). Nisem imela niti logotipa, ko se mi zgodijo obiskovalci. Sredi testiranja dobesedno! Tako Joomle sedaj ne morem menjati. Je kar v redu, ima svoje muhe, Kja pa vem, počasi se navadiš. V glavnem sproti se učim in prilagajam.
  • Fajn je, da se ti kr vmes usuje folk, to je dober znak, da jim je stran zanimiva, sem si jo ogledal in se takoj zatopil v branje hehe ;)

    Lepo nadaljuj z delom in veliko uspeha ti želim :)
  • Članek je zelo lepo in čustveno spisan. Vsem na tem forumi in posebej vsem razijalcem odprte kode vse šestitke in zaslužite si nobelovo nagrado. Filozofija Ubuntuja mora biti zgled za novo družbeno ureditev.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.