Ubuntu one - storitev za sinhronizacijo datotek

andrejZ Član Ubuntu.si
Canonical, podjetje ki stoji za razvojem ubuntu-ja razvija novo spletno storitev imenovano ubuntu one.

Storitev je trenutno še v beta fazi in ni javno dostopna (zahtevo za povabilo lahko oddate tukaj .
Cilj razvijalcev pa je storitev splaviti do izida naslednje različice ubuntuja 9.10. Glavna funkcija je sinhronizacija datotek med računalniki na katerih teče ubuntu in deljenje datotek z ostalimi.

Ker Canonical razvija tudi ubuntu je storitev zelo lepo integrirana v operacijski sistem in avtomatsko posodablja datoteke v željenih mapah tako na strežniku kot na ostalih računalnikih.

V prihodnosti pa si lahko obetamo tudi sinhronizacijo tomboy zapiskov in ostalih tipov datotek.

Zaenkrat sta na voljo 2 paketa, brezplačni ima na voljo 2GB prostora, plačljivi pa za 10$/mesec ponuja 10GB prostora. S tem Canonical namerava pridobiti denarja za nadaljnji razvoj ubuntuja.

Komentarji

  • Kami Član Ubuntu.si
    Vsekakor zna zadeva biti dobra.

    Sam sem dolgo iskal primerno rešitev, ki bi delala tudi na Windows operacijskem sistemu ampak me je na žalost večina rešitev razočarala.

    Na koncu sem se odločil za Syncplicity, ki je po mojem z določenimi funkcijami daleč pred ostalimi. Edina slabost je, da še trenutno ni na voljo za Linux, ampak naj bi počasi začeli delati tudi na tem.

    Poizkusil sem tudi razne druge rešitve (Dropbox, ipd.) ampak je večina imela za mene preveč pomanjkljivosti / manjkajočih funkcij.
  • Upam da bo pridobljeni denar uporabljen za ureditev spodobnega deljenja in sinhronizacije datotek tudi znotraj lan omrežij...
  • Hm, jest uporabljam DropBox, ki dela tako na windows kot na Linux platformi. 2 GB je zastonj, kar je zame več kot dovolj. Do sedaj še nisem imel težav.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.