Ob namestitvi Ubuntuja 9.10 bomo lahko gledali diapredstavitev

G-man Član
uredil/-a 14. June, 2009 v Novice
Kot kaže, se bo Karmic Koala po zgledu nekaterih drugih distribucij in operacijskih sistemov med procesom nameščanja bahala z novimi pridobitvami. Dylan McCall je na Launchpadu začel zanimiv projekt, ki bo v Ubiquity (programu za nameščanje operacijskega sistema) integriral diapozitive, ki bodo med precej nezanimivim pehanjem vrstice do 100% uporabniku predstavili novosti v aktualni distribuciji. Poleg tega bo kratka predstavitev zagotovo koristna popotnica za tiste uporabnike, ki delajo svoje prve korake v alternativnem operacijskem sistemu.

Predstavitev je že v razvoju, predstavitve pa so narejene v HTML in CSS. Posnetek predstavitve si lahko ogledate tukaj.

Vir: I' Been to Ubuntu

Komentarji

  • Lepo, čeprav sam ob nameščanju ubuntuja brskam po spletu ali pa grem vmes brati kako knjigo :D
  • Kami Član Ubuntu.si
    PC-BSD ima podobno zadevo že dolgo, zato pametno, da bodo to vključili tudi v Ubuntu.
  • napsy Član Ubuntu.si
    hm nekako nesmiselna novost. Raje bi videl kakšne sprembe v paketnem sistemu npr. uporaba bittorrent protokola ali pa prenos razlik namesto celotnih paketov.
  • Jao, zakva pa je to dobro, no je ene 60%??
  • pozabili ste povedat, da naj bi 10.4 porabila samo 10sec za prižganje ;)
  • napsy Član Ubuntu.si
    10 sekund na ssd diskih ...
  • Kot sem že napisal v novici, dobro je predvsem za tiste, ki se prvič nahajajo v GNOME okolju - za nas bo zagotovo poskrbljeno, da gremo stikat naprej po živi distribucij, kot do sedaj.

    Koliko novincev npr. ne zastopi, da se tukaj programe dodaja in odstranjuje prek Dodaj/Odstrani programe? Koliko novincev ne zastopi, da gonilnikov praktično ni treba lovit naokoli? Za te miselne preskoke je dobro, da se jih vodi za roko, da se tako lažje "prebijejo na obalo".
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.