9.0.4+Gigabyte-> ni zvoka
stirkac
Član
Pozdrav to je moja 1. objava na tem forumu
imam težavo z nameščanjem zvočnih gonilnikov na ubuntu jaunty. moja plata je gigabyte GA-P35-DS3L in mislim da ta povzroča probleme....
zadnjih 5 dni googlam za problemom (neke rešitve so z dodajanjem vrstic v modprobe.conf toda ne delujejo), ALSO sem naložil že 20x iz različnih izvirov in različne verzije...
compila se ok in deluje do takrat ko bi se moral driver aktivirat - npr če grem v KDE namizje mi napiše da HDA-Intel ne deluje več, prestavljam na PulseAudio v gnome ni opozoril le zvoka ni. Če dam v nastavitvah preizkus ne deluje nič neglede na mixer
A je kakšna rešitev ali bom moral nabavt zvočno kartico da bo zvok deloval na Ubuntu?
imam težavo z nameščanjem zvočnih gonilnikov na ubuntu jaunty. moja plata je gigabyte GA-P35-DS3L in mislim da ta povzroča probleme....
zadnjih 5 dni googlam za problemom (neke rešitve so z dodajanjem vrstic v modprobe.conf toda ne delujejo), ALSO sem naložil že 20x iz različnih izvirov in različne verzije...
compila se ok in deluje do takrat ko bi se moral driver aktivirat - npr če grem v KDE namizje mi napiše da HDA-Intel ne deluje več, prestavljam na PulseAudio v gnome ni opozoril le zvoka ni. Če dam v nastavitvah preizkus ne deluje nič neglede na mixer
A je kakšna rešitev ali bom moral nabavt zvočno kartico da bo zvok deloval na Ubuntu?

Komentarji
pa lahk še tole če ti prime..
pa še
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
Subsystem: Giga-byte Technology Device a002
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 2298
Memory at fb000000 (64-bit, non-prefetchable)
Capabilities:
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel
$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Realtek ALC888
$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
to bi blo vse, nwm ampak men zgleda čist normalno kot da bi moralo delovat ampak ne...vsi leveli zvoka so dokonca naglas sem 3x preveru...
Torej lahk probaš tole..ne garantiram da bo delalo in na koncu dodaš naslednje vrstice nato sledi reboot..če ne bo tudi takrat delalo lahko probaš namest "hp-m4" dat "auto" (brez navednic)
Več o tem problemu pa prebereš tukaj -> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=616845
no dobr sm se pa vsaj naučiu vsaj nekaj ukazov v terminalu ob vsem tem živciranju...
nč hvala pa se slišmo če bo še kakšna zagata
aja pa še tole sem našel na strani od ALSA developerjev-podprti so čipseti do ICH7 kar mi ni glih logično ker so ICH8 in 9 že lep čas na trgu...smola pač...:|
torej če ma še kdo take težave si bo zlo prihranu živce