Odjemalec za ubuntu.si forum

Sedaj lahko še bolje spremljate dogajanje na našem forumu. Ustvaril sem preprosti odjemalec za ubuntu.si forum, ki samodejno vsake 2 minuti preko RSS preverja nova sporočila. Če ima forum novo temo ali pa nov odgovor, vas program obvesti preko oblačka.

Na seznam pa lahko tudi dvokliknete na temo in se vam prikaže vsebina. S klikom na gumb Obišči temo, pa vaš privzeti brskalnik odpre stran z izbrano temo foruma.

Še screenshot:
image

Program lahko dobite tukaj. Spisan je v pythonu, tako da ne potrebuje dodatnega prevajanja. Morda pa boste morali še namestiti knjižnico za python, ki omogoča enostavno branje RSS virov. To storite z ukazom


sudo apt-get install python-feedparser

Komentarji

  • Cube Član Ubuntu.si
    dobra zadeva.. hvala :)
  • Čudovito, hvala, zdaj sem bolj na tekočem s dogajanjem tukaj!
  • Enkratno ... forumi so mi zmeri malo zoprni za brat ker potem enkrat pozabim za nekej casa in se potem spomnim sele cez dva mesca (tako kot sem danes po dolgem casu spet prisel na ubuntu.si). Obstaja kaj podobnega tudi za forume na splosno? Torej da niti ni nujno, da ima rss? Ce ne, bi bilo zanimivo razmislit o razsiritvi ;)
  • napsy Član Ubuntu.si
    Hm nisem gledal če kaj podobnega obstaja. Vendar je to preprosti RSS bralec tako da bi lahko vsak RSS bralec smatral kot nekaj podobnega :)

    Verjetno se da razširit tudi splošno vendar bi to pomenilo branje HTML kode oz. določenih tagov z ID-jem kar pa tudi pomeni podpora za vsak furum posebej ker kakor vem ni nobenega predpisa za takšne stvari.
  • Da ... najvecji problem so templejti, ki jih ma cisto vsak forum drugacne. Kot kaze bo treba ostat kar pri navadnih RSS feedih.
  • Jaz si pomagam z Morning Coffe dodatkom za Firefox (lahko pa se tudi da vse te strani v eno mapo, ki se jo vsak dan odpre v zavihkih). Vse spletne strani, ki jih dnevno pogledam, jih z enim klikom naložim v zavihkih, med drugim tudi http://www.ubuntu.si/punbb/search/new/, tako, da za na hitro pokukat sploh ni panike.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.