Compiz - 3D efekti

zanima me, kateri je najboljši program za 3D efekte, ker pač to nikjer ne piše, imate kak link? :) kako se jih namesti: glede strojne opreme Kubuntu ženem kot virtualno mašino na macbooku kr mi paše gledat še K, ne sam sivo japko :D . VM Ware Fusion in se bom selil na virtualbox ker mi bo trial potekel ;)
Pač is tem se še nism neki ukvarju, do zdaj nastavu kon slo jezik in še iščem, kje je ta slo tipkovnica :/ nč se bom že znašu

Komentarji

  • ziga.urbajs Član
    uredil/-a 6. November, 2009
    haha, KDE crash sm zdele videl v živo :( sem ga že uspel spravit iz stabilnosti :D še več info: kliknu sem get more wallpapers
  • no še tole google chrome has crashed ??? ;)
  • Žiga dobrodošel na ubuntu.si ;)
    Torej... predvidevam da te zanima izdelava 3D efektov ..lahk probaš Mayo [link] - katera je tudi za Mac :)
    al pa Blender [link]
    sicer če se prav spomnem obstaja še en program...sam se trenutno ne morem spomnit imena


    OPA ..my bad..ne iščeš ti tega..tebe zanima Compiz :)
    Compiz pa je po defaultu inštaliran gor..samo tvoji gonilniki morajo podpirat 3D da ga omogočiš...omogočiš ga pa pod Sistem -> Nastavitve -> Videz in tam izbereš Vizualni učinki

    P.s. Naslednjič bi te prosu da uporabiš Urejaj funkcijo :)
  • sem se odloču da vržem suse vn. in sem zdaj (spet) na ubuntuju. problem je da ne vem kak sploh namestit beryl iz tistih zapakiranih datotek, kr so praktično sam dokumenti. mislim pa tole seveda čarat na linuku, ki je čist normaln, sam da je virtualen, zato me je zanimal če bo delal :)
    sem sm pa prišu-ugani zakaj-zarad tistga kar sm včeri na slo-android napisu-tistih grooznih pravil :D ki jih je nemogoče upoštevat.
  • beryl ne obstaja več ..zdej je to vse skupaj imenovano Compiz Fusion.. in sploh ne rabiš nič namestit kot sm že omenu..je že vse nameščeno ..glede na to boš mel ubuntu v virtualboxu pa ne vem če ti bo delal compiz gor
    na tem linku piše da bi mogl delat :) poglej pod 3d ACCELERATION
  • hm, sm našu tlele navodila, in pod nastavitvami ni nobene spremembe je pa možnost kocke pod učinki namizja, nastavu, ampak ne vem kak pridet v tole kocko :D help!
  • ziga.urbajs Član
    uredil/-a 6. November, 2009
    ups so spremembe, ampak res tole ne podpira 3d, že dela virtualbox :) evo sm nstimav. je treba met virtual box tanov in obklukat 3D. pol pa na masino in not nastavis open gl al neki drugga. se vedno ne vem, kaj morm pritisnat da pridem v tale box pogoed?? drugi ucinki pa (sicer mal bogo delujejo.

    pa sedaj vidim kak butast sm. bil pred parimi urami tut naslov teme je cyden :)
  • Danes sem naredil svežo namestitev Ubuntu-ja, ter naložil Compiz in druge učinke. Ko želim z miškinim koleščkom "narediti" kocko, se ne zgodi nič. Kaj sem pozabil?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    si namestil compiz-fusion-plugins-extra paket ter compizfusion-settings-manager in v nastavitvah kocko omogočil ?
  • sasa Član Ubuntu.si
    am, če se ne motim...drugače "originalna" bližnjica je ctrl+alt+leva miškina tipka... seveda pa, upam, da si v compizu vse obkljukal itd ;)
  • andrejus Član
    uredil/-a 28. October, 2010
    sasa je dejal/-a:
    am, če se ne motim...drugače "originalna" bližnjica je ctrl+alt+leva miškina tipka... seveda pa, upam, da si v compizu vse obkljukal itd ;)
    Če se ne motim je privzeta bližnica:

    Crtl + Alt + [leva ali desna smerna tipka] lahko pa stisneš kolešček na miški in miško premakneš bodisi levo bodisi desno

    In da ne bo pomote Compiz je sicer (na 10.04) nameščen ampka za kocko ipd je potrebno namesti še vse zgoraj omenjen ekstenšne. Drugače greš lahko na njihovo stran in tam vse piše.
  • Pozdravljeni,
    Ali kdo morebiti ve kaj je potrebno postoriti, da ima vsako namizje svoje ozadje?
    Kje bi nastavil ozadje za "kocko (oz. valjem"), ki se prikaže ob menjavi namizja?
    Za namig vnaprej lepa hvala. :)
  • sasa Član Ubuntu.si
    ozadje za kocko... desktop-desktop cube-appearance-skydome...obkljukej skydome in tam vstavi mesto slike
  • gensi Član
    uredil/-a 22. January, 2011
    sasa je dejal/-a:
    ozadje za kocko... desktop-desktop cube-appearance-skydome...obkljukej skydome in tam vstavi mesto slike
    Ozadje za kocko "dela". :D Hvala.
    Kako pa bi spremenil še slike posameznih namizij?
  • sasa je dejal/-a:
    Sprememba pa ni uspela. :|
    Po izključitvi kljukice v Nautilusu
    finally restart X by pressing Ctrl+Alt+Backspace and log back in, if dont see any changes double check compiz manager and make sure everything that needs to be selected is on: like wallpaper plugin, desktop cube and so on and make sure the effects are activated.
    in ponovni prijavi, se niso omizja več pravilno menjavala. Prvo namizje je prikazano prav, ostala pa ne - prikazana so kot bi jih gledal iz perspektive prvega namizja.
  • Kombinacija Ctrl + Alt + Backspace (mislim, da - http://my.opera.com/ubuntunerd1/blog/how-to-get-multiple-desktop-wallpapers-in-ubuntu-8-4-8-10) ne izvede nikakršnega ukaza.
    Sicer je tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=G7tjojBxg-A videti nastavitev enostavna.
  • Ctrl + Alt + Backspace = 'sudo service gdm restart' ..drugač pa..si že mal offtopic.. tole je za compiz - 3d efekte.. če želiš še naprej debatirat o menjavi ozadij za vsa namizja odpri novo temo :)
  • jaz bi pa rad mel taksen ubuntu ... ampak ne vem ce je pametno vse to nalagat gor glede na to da ga uporabljam 3 dni :S
    compizconfig sicer imam ... ampak kolkr zastopim bi potreboval tukaj compiz fusion, cairo dock in dke4 ...

    ko te tri stvari zdruzis pa zgleda tako http://www.youtube.com/watch?v=4QokOwvPxrE

    uporabljam pa ubuntu 10.10 desktop
  • bah, kok je tok uporabno je že vprašanje :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.