Primeren prenosni računalnik

Hej!
Iz radovednosti me zanima, kakšen naj bi bil prenosni računalnik, ki bi vsaj v večini podpiral Ubuntu - grafika, zvok, brezžično omrežje, ... Predvsem pri grafiki mislim na to, da bo zmožen podpirati tudi najboljšo kakovost učinkov. Kakšen bi bil dober?

Hvala!

Komentarji

  • brezžična kartica broadcom 43xx (osebno jo mam in po tem ko se namesti modul dela bp), zvok dela povsod - še nisem vidu primera da ne bi delal, grafika..hja tuki pa je ruleta :) meni integrirana ati hd3200 dela normalno (z in brez catalyst gonilniki)..kako je z novejšimi pa ti ne bi vedu povedat :)

    premikam temo pod prosti čas
  • Kater laptop pa je to - Toshiba, HP, ...? Kakšen pa imaš procesor Intel ali AMD?

    Hvala :)
  • HP in AMD procesor.. natančneje 6735s (nudi mi vse kar potrebujem)
    Drugač pa najboljše da si izbereš laptop kateri ti je najbolj všeč..in nato al poguglaš če delajo vse komponente pod linuxom al pa prideš spet sm pa napišeš specifikacije :)

    P.s. AMD all the way :)
  • Po raznih forumih in blogih sem bral, da se HP z AMD procesorjem zelo rad pregreva... Kako je kaj pri tebi, ter koliko je računalnik star?

    Hvala!
  • No pregreva se če ni tapravi driver za grafično uporabljen..takrat se rad pregreva (slaba acpi podpora)..ampak tudi takrat ni v mejah kritičnega (okrog 60-70).. ampak ko sem dal tapravi driver zdej je pa normalno, tam okrog 48° C
    Verjetno si bral po starejših forumih/blogih ker je blo v preteklosti "znano" da se AMD pregreva.. zdej dvomim da je tako (ne morem pa tega trdit 100%).
    Ampak kot rečeno..zame je AMD all the way ker so procesorji bolj poceni in delajo super :)
  • christooss Član Ubuntu.si
    Glede grafičnih je najbolj podprt Intel (na x3100 Compiz deluje (za najboljše učinke pa kšn ATI (kot je Crazy rekel)). Sicer pa tudi za ostale stvari predlagam Intel: Wifi in Ethernet.

    Predlagam, da vzameš LiveCD v štacuno in vse laptope k jih majo tam probaš :)
  • christooss nevem če je res tako.. pozabu sem kje sem bral (verjetno phoronix) da intel grafične niso tako dobro podprte .. mogoče se motim in sem to samo sanjal :D
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    christooss nevem če je res tako.. pozabu sem kje sem bral (verjetno phoronix) da intel grafične niso tako dobro podprte .. mogoče se motim in sem to samo sanjal :D
    Z Intelovimi grafičnimi karticami je bil križ pred dvema letoma, gonilnik "intel" je na mnogih grafičnih delal probleme. Trenutni gonilnik pa deluje zelo dobro.

    Težava je bila do nedavnega tudi z ATI grafičnimi karticami, ampak s popravkom, o katerem zveš tule, teh težav ni več.

    Mislim, da je bolj malo verjetno, da bi naletel na prenosnik, pri katerem bi kaj ne delovalo, tako da se osredotoči na razmerje med ceno in zmogljivostjo.
  • Jst bi priporocal DEll-a, ker tudi sami ti ponudijo prenosnik brez prednalozenega OS-ja, tko da ze tuki prsparas neki kesa.
    Jst ga imam ze 4 leta in mi deluje vredu...
    Drgac pa ce bos kupoval prenosik, poglej katero graficno kartico ima noter, in kako je kej podprta iz strani Linux-a...
  • bf4ed Član
    uredil/-a 6. May, 2010
    Edine probleme z grafičnimi gonilniki sem imel pri Fujitsu-Siemens, kateri imajo SIS čipovje in grafično.

    Za ATI gonilnike pa se je najbolj izkazal EnvyNG do verzije 9.10, na 10.04beta1 ni deloval. Nevem če je kaka nova verzija za 10.04.

    Nvidia pa itak prek "Hardware drivers" vedno delovalo kot mora.

    Z Intel grafično na svojem prenosniku pa nisem imel problemov.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.