Ubuntu za neuke uporabnike

2»

Komentarji

  • No sam sem samo enkrat podturil Ubuntu-ja in je zelo zadovoljen. Sem pa, potem ko so videli kakšen je Ubuntu z Compiz-om, nekaterim naložil, da se igrajo. Od teh je večino ostalo na tem sistemu, 2 sta celo poplnoma zbrisala, kapitalistični sistem.

    Moram reči, da je mnogo ljudi, ki so nekaj slišali o linux-u, a nekako nimajo poguma se v to spraviti. Če pa jim nekdo pokaže zmogljivosti tega sistema, pa se mnogi opogunijo in si naložijo sistem.

    Predvsem je pa pomebno, da tisti ki 100% (ali pa vsaj 98%, pač v službi sem prisiljen gledati okna) uporabljamo Ubuntu, naredimo dobro reklamo in ljudi podučimo in novim nudimo pomoč.

    Moja frajla je poplni antitalent (vsaj sama tako pravi) za računalnike, a se je po nekaj dneh navadila na Ubuntuja in sedaj doma pogreša določene praktične fore v oknih. Celo v Oo sedaj dela svoje naloge za faks.
  • Moja žena je naredila diplomsko nalogo v OO.org. Malce težav pri izmenjavi z drugimi soudeleženimi (mentorica je prejemala nalogo v PDF, lektorica si je naložil OO.org) drugače pa ni bilo panike (razen to, da se sesuva vsake pol ure :()
  • Tudi jaz sem naredil diplomsko kot tudi predstavitev v OpenOffice.org, uporabljal sem še Inkscape, QtiPlot in druge brezplačne programe pa ni bilo večjih težav.
  • Jaz sem obesil cd od ubuntu 9.10 na igrišču :). Zdaj ga ni več tam. Vem da je velika možnost da ga je kdo vrgel vstran ali pa zlomil, samo jaz ga tako ne rabim.
  • Slovenska pošiljka 10.04 pa je ravno danes prišla.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.