GeeXbox

Pozdravljeni!

Našel sem ta linux, s katerim lahko narediš iz stare "škatle" HTPC. ZAdeva mi je všeč, in bi rad naredil to.Vendar imam težave.

1. Kako naj povežem to zadevo na TV, sja ima zadeva le VGA izhod, TV pa je starejši, katodni ali kako se že reče. Razmišlam, da bi naredu VGA to SCART, vendar ne bi bilo, zvoka, nato pa še tiste cinch pretvornik za zvok in bi SCART to cinch in bi zvezavl da bi delovalo, Zanima me še vaše mnenj.

2. Doma imam TV kartico, ki bi jo dal noter, pa me zanima, če bi bil dalinjec za kartico dober za upravljanje celega HTPCja?

Lp, bajdec

Komentarji

  • 2. Ne vidim razloga zakaj ne bi bil dober :) Ampak dobra stvar HTPCja (še posebi če gor laufa kak xbmc) pa je ta da lahko na mobitel daš kak xbmc remote software in ga lahk tudi prek mobitela 'kontroliraš' :)
    Ne vem pa če obstaja kaj podobnega za geexbox.

    (Žal ti na 1. ne znam odgovorit ker nisem nikoli kaj podobnega počel oz. ne poznam teh vga/scart/cinch zadev).
  • Glede VGA to SCART sem se zanimal, ker imam na laptopu samo VGA in HDMI, TV pa podoben kot ti, in sem ugotovil, da je teoretično možno praktično pa folk nima ravno dobrih izkušenj. Recimo na mimovrste se prodaja pretvornik, ampak je kvaliteta slike slaba, zadeva pa stane debelih 50€ - za tolk pa dobiš novo grafično s hdmi, s-video in vga izhodom :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.