Zvočniki na več kot 50%

daark018 Član Ubuntu.si
Od prijatelja sem pred kratkim slišal, da če zvočnike poslušaš na več kot 50%, da se zelo radi pokvarijo saj je prevelika obremenitev. Zanima me če je to res saj moje Genius SW-HF5.1 6000 vedno poslušam na približno 80%.
Hvala za odgovore!
LP!

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    Odvisno od njihove kvalitete. Slabi zvočniki ne prenesejo visokih napetosti.
  • zdej nevem kaj mislis z navijati?
    A da bo jakost zvoka iz racunalnika na zvocnike 100%?
  • daark018 Član Ubuntu.si
    Pač zvočniki imajo pri meni glasnost na LCD zaslonu... In največ gre do pribložno 70, in da naj nebi bilo preveč dobro za zvočnike če bi jih poslušal na več kot 35 ;) Čeprav se mi zdi tole čudno!
    LP!
  • upd Član
    uredil/-a 27. August, 2010
    Ma pa kaj kompliciraš, lohk nabijaš skoz, samo ne tolk da hrešči, kar je posledica stalnega nabijanja je samo da se membrana zvočnika čez čas malo zjaha torej kak bass po 2 letih ne bo več tolk nabijal kot ko so bili novi, če ga pa preveč časa mučiš se bo skuril ojačevalec oz. ponavad prej žačne hreščat in ga za 10 minut ugasneš pa jovo na novo ali pa ti skuri valovalko ojačevalca...sicer pa ne vem razen če nimaš disko v sobi ne rabiš neki skoz nabijat, tolk kot je pa normalna glasnost da lahko poslušaš komad pa bi mogli vsaj 10 let zdržat.
  • Cube Član Ubuntu.si
    sicer so pa serijski zvočniki pomoje fabriško stestirani da tud na 100% spilajo pa jim ne skodi velik.
  • ti lahko mas kamot na 100%. Samo pazi da ne bos prevec obremenjeval zvocnikov. Kar pomeni, da ko bos prisel do meje, kjer bo hrescalo, zmanjsaj jakost. Ali na sami napravi, ki ti oddajo zvok, ali pa na ojacevalcu.
    Da bi se pa ojacevalec skuril zato, ker bos ti spustil 100% jakost zvoka, ga pa pomoje nebi skuril, ampak bi vrjetno porezalo sinus. (Ne me za besedo drzat, ker je ze nekaj casa, odkar sem obiskoval srednjo solo :D )

    Npr.: Kako se skuri zvocnik. So ga enkrat pri men na festi, samo tam je bla pa situacija drgacna, karsno imas ti.
    signal je sel iz prenosnika, na mesalno mze, ki ima ze sama v sebi ojacevalec, in nato naprej se na aktivni zvocnik (ki ima vgrajen ojacevalec). In ker je bil vhodni signal iz mesalke prevelik, se je skuril ojacevalec na zvocniku.
  • Včasih sem se več bavil z akustiko. Tudi avtoakustiko. Pa ko sem štimal ojačevalec sem odpiral moč dokler je še lepo igralo, potem ga pa malo priprl. Pa sem pogosto šopal na polno muziko in zvočnikov ni prekurlo nikol. Seveda, če maš kolko tolko kvalitetne komponente. Tako, da da bi mogu met zvočnike na 50% moči je neumnost. Razn če so prešvoh za ojačevalec na katerem so priklopleni. Kar pa itak slišiš.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.