Promocija???

2»

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @jodlajodla: Od kod si?
  • iz Kranja - bolj kot ne se mi zdi, da večina ljudi tu uporablja kar Windows, zato sem tudi predlagal ;)
  • Mislim, da bo potrbno poiskati neko drugo promocisko bom temu rekel pomembno točko kot to, da je brezplačen, saj kot smo lahko na temu forumu že prabrali dokler bo brat pirat omogočal free windows tukaj ne bo dosti kruha. Prizadevanja Microsofta (da bi vsak zemljan imel vsaj en licenčni windows) tu sicer peljejo na naš mlin ampak, do tja bo še dolga pot in izogibati se negativnega pisanja o drugih OS saj z tem odvrneš mnoge privržence ostalih OS, da bi pa mogoče vseeno poiskusili tudi Ubuntu. Ko pripraviš nekoga, da samovoljno naloži sistem ali pa jim celo ponudimo kakšno pomoč pri tem je šele prvi korak jaz in moje izkušnje pravijo, da to sicer ni tako po redko, naše delo bi moralo potekati v smeri motiviranja teh ljudi, da ga resno in v čim krajšem času začnejo uporabljati vsaj enkrat na dan zaženejo in tudi poizkusijo nekaj narediti z njim kajti edino to jih bo prepričalo če bodo začeli Ubuntu uporabljati pri vsakodnevni uporabi računalnika.

    Mogoče sem malo zakompliciral zadevo vendar mislim, da bi delo vseeno moralo potekati več plastno saj tudi, ko prideš do neke točke uporabnosti te še vedno zanese včasih na stara pota (govorim iz lastnih izkušenj) in tu sem imel, kar nekaj težav tudi sam saj računalnik uporabljam za posel in za zabavo, pa vendar sem rabil slabi dve leti, da sem presedlal poslovno 100% na Ubuntu (razen poslovna banka halcom) za zabavo pa sem še vedno prisiljen kak špil odklikat na winsih. Saj ne, da se ne da naštimat večjih iger, da bi delale na Ubuntu samo zaradi emulacije kvaliteta ni enaka in tu bo preteklo še nekaj vode, da bodo večje firme izdajale igre tudi za ubuntu. Sicer je steam nekaj obljubljal, da bo do kraja leta tako kot je za Mac omogočil igranje tudi za Linux uporabnike se na tem še ni zgodilo nič.

    No tu bi lahko napisal še cel roman, pa ne bom več pisal o tem saj ne sodi v to temo samo želel sem ponazoriti, da so neke faze katere mora novi uporabnik tekom migracije prebrodit in v teh ključnih momenti potrebujejo pravo spodbudo in napotke katere sicer dobi pri skupnosti pa vendar včasih prej obupajo kot bi vprašali na forum saj so pravila glede vprašanj stroga in ljudje imajo strah vprašat raje ostanejo tam kjer so in rečejo ah sej windows dela. Zato je zelo pomembno, da bi mogoče uvedli kako temo za začetnike kjer bi ti uporabniki prebrodili svoj strah pred komunikacijo z skupnostjo in vsi, ki bi jim odgovarjali bi vedeli, da so to začetniki in da je njihovo poznavanje Ubuntuja najbrž enako =0 in bi bili tudi temu primerni (korak za korak) odgovori.

    In seveda naj ne pozabim prizadevanj za javno promocijo tudi offline tukaj je potrbno še posebej narediti korak naprej. Mogoče bi pri teh predstavitvah lahko tudi delili cd-je z Ubuntujem ljudje radi kaj dobijo v roke in kako zgibanko z navodili kje lahko najdejo informacije na spletu.

    No nisem na uro pogledal grem mal nazaj spat sem šel samo na stranišče :lol: pa sem malo na forum spotoma pokukal.
  • Ja hvala za vse odgovore
    In prov mate najbolj da zdej čim bolj pritiskamo s raznimi sporočili na medije
    na vse take kukr bi kej taga objaval od nevem Gorenskega glasa pa do preverjeno!!!
    no nevem tega je ogromn pa tud kkšn žurnal itd
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.