[Nerešljivo] SeaMonkey 2.3.3

Poni Član
uredil/-a 3. October, 2011 v Programi
Hojladrija

Se opravičujem, če sem dal tole morda v napačno temo. Nekako se mi je zdelo, da je to softverska zadeva, torej nekaj s programi.

Torej, ali morda kdo ve, kje bi lahko dobil program SeaMonkey verzija 2.3.3. V repozitorijih od Mentola je samo verzija 2.0.11. Baje pa Mentol itak uporablja precej robe iz Ubuntujevih repozitorijev. Pa tudi tu ničesar ne najdem. Niti v repozitorijih od Debiana, čeprav nevem, ali bi roba od tam delala v Mentolu.

Prav hvaležen bi bil za odgovor in morda link. Morska Opica mi je nekako veliko bolj prisrčna kot Ognjena Lisička, izvorne kode, ki mi jo hočejo vsiliti pri Mozilliji, pa nekako ne prebavljam.


Hvala lepa in sončen pozdrav


Poni

Komentarji

  • sese12 je dejal/-a:

    Žal ni bilo v pomoč. Vseeno hvala za trud. Sem pa našel tole:

    http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/seamonkey/releases/2.3.3/update/linux-i686/en-GB/
    in tole datoteko:
    seamonkey-2.3.3.complete.mar

    Kaj pa je to MAR?

    Je pa res hecno, kako se pri Debianu in pri Ubuntuju in pri Mintu tako dosledno izogibajo vseh verzij novejših od 2.0.11.


    Poni
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    To zato, ker jih niso pravočasno zapakirali za Debian/Ubuntu.

    Lahko dodaš na primer tale PPA ima kar dost različic Seamonkey in se redno posodablja - https://launchpad.net/~joe-nationnet/+ppa-packages
  • To je pa zdaj vžgalo. Hvala lepa.

    Niso pravočasno zapakirali..... Ja, mislim da res. Malce zamude imajo. Verzija 2.0.11 je izšla 9. decembra 2010. Ta je trenutno dosegljiva v Ubuntujevih in Mintovih repozitorijih. Prva novejša - verzija 2.0.12 pa 2. marca 2011. Bi se reklo, da imajo trenutno samo kakih 6 mesecev zamude.

    Hvala za link, pa čiv-čiv


    Poni ;)
  • Hojladrija

    Ali mogoče kdo pozna ta repozitorij, omenjen dva posta nazaj?
    Namreč SeaMonkey 2.4.1 je označen kot "development", čeprav je v resnici že dokončna verzija. Vsaj za Windows in McIntosh. Ali je možno, da je samo za Linux še nedokončana. Ampak zakaj naj bi za Linux rabili toliko dlje časa? Kot zadnja stabilna verzija je tu označena 2.3.3. Meni se to zdi malce nenavadno, kot bi rekel dobro vzgojen anglež.

    čiv-čiv


    Poni
  • Vsi ti 'non-official' repozitoriji so nezanesljivi ker so..'non-official' :)
  • Aja, zdaj pa vse vem. Posebno še, ker na primer SeaMonkey, ali pa InkScape itak ni mogoče dobiti nikjer drugje. V uradnih repotih so samo stare verzije. Mimogrede, LibreOffice sploh ni mogoče dobiti v uradnih od Ubuntu ali Mint.


    Poni
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    LibreOffice imaš v 11.04 in 11.10. - https://launchpad.net/ubuntu/+source/libreoffice

    Pred 11.04 pa LibreOffice ni bilo (je bil samo OpenOffice)

    Moj nasvet: Uporabljaj različico, ki jo dobiš v uradnih skladiščih Ubuntuja ali pa uradnih PPA-jih (PPA, ki ga vzdržujejo razvijalci programa in ne tretje osebe).

    Neuradne PPA-je ali ročno nameščanje uporabi samo v primeru ko nova različica: prinese eno novo zmožnost, ki jo nujno potrebuješ ali odpravi hrošč, ki ti greni življenje do onemoglosti.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.