11.04 Unity zaganjalnik

Pozdravljeni! Pred kratkim sem iz verzije 10.10 prešel nazaj na verzijo 11.04 (imam star računalnik in pač deluje hitreje) Sedaj pa me zanima ali je možno zaganjalnik nastaviti tako kot je v 11.10 verziji, se pravi da se pojavi takrat ko je miška kjerkoli na levem robu zaslona. To, da se moram vedno dotakniti ubuntu ikone je kar malo moteče in zamudno :/

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Je mogoče. Namesti si program compizconfig settings manager. Nato zaženi program, izberi vstavek "Unity" in tam nastavi obnašanje zaganjalnika.
  • Sem že poskušal s tem programom vendar se spremembe ne uveljavijo. Je mogoče vzrok v tem ker uporabljam Unity 2D in ne 3D?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Zagotovo je to vzrok.

    Za urejanje unity 2D rabiš gconf editor:

    odpri gconf-editor pojdi na desktop > unity-2d > launcher in izberi use_strut in spremeni hide_mode na 0. TO samodejno skrivanje onemogoči. Druge vrednosti kot 0 morda nastavijo želeno vedenje.

    Lp
  • Sem poizkusil različne možnosti vendar zadeva še vedno ne deluje tako kot sem zgoraj opisal. Se bo očitno treba privaditi. Vseeno hvala za pomoč.
  • rock_n_rok: Ali pa preprosto zbereš pogum in začneš uporabljati kako drugo linux distribucijo, ki bo bolj ustrezala tvojim zahtevam, predvsem pa tudi bolje delovala:)
  • Urko je dejal/-a:
    rock_n_rok: Ali pa preprosto zbereš pogum in začneš uporabljati kako drugo linux distribucijo, ki bo bolj ustrezala tvojim zahtevam, predvsem pa tudi bolje delovala:)
    Sem preizkusil že nekaj ostalih distribucij, pa me nobena ni prepričal :) Predvsem pa se mi Unity okolje, ki ga veliko ljudi ne odobrava (se čudim zakaj je temu tako) zelo dopade tako po izgledu kot funkcionalnosti. Na drugačno uporabo zaganjalnika pa sem se skoraj že privadil. Miška se že kar avtomatsko zapelje v kot zaslona :)
  • sasa Član Ubuntu.si
    poskusi, če ti deluje program myunity... zadovoljna z njim, ampak je v italijanščini :D
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @sasa: a si prevajalka al ne ? :P
    https://translations.launchpad.net/myunity/

    MyUnity je za unity-3d, ne 2d.
  • sasa Član Ubuntu.si
    oo zakon!!!
    ko so bile nazadnje debate na omg ubuntu, je bilo samo v italijanščini!
    zakon! ta program je moj! :D
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.