Programerski Izzivi

panthera Član
uredil/-a 29. April, 2012 v Programiranje
Lahko bi imeli izzive programiranja, ali kako bi to lahko drugače imenoval.
Na primarnem Ubuntu forumu se imenujejo "Programming Challenges".
Skratka, nekdo izda navodila, npr. "Napiši program, ki poišče kolikokrat se določena beseda ponovi v neki .txt datoteki.", tisti željni izziva pa se dela lotijo v programskem jeziku, ki ga izberejo sami. Pomeni, da omejitve glede uporabe jezika ni, razen če izziv tako zahteva.
Ko program napišeš in si zadovoljen z svojim delom, njegovo izvorno kodo oz. vse ustvarjene datoteke objaviš kot odgovor na izziv.

Najbolje bi bilo, da bi se za Programerske Izzive ustvaril nov forum oz. nova kategorija forumov, recimo pod Obogatite svoj Ubuntu, vsak izziv pa bi bil nova tema v forumu.

Bilo bi precej zanimivo, vsaj takšno je moje mnenje ;)

Komentarji

  • Ja..in vsi ki hodijo na računalniške šole (od tehničnih srednjih šol do FRI/FERI-ja) bi potem pisali "izzive" (beri domače naloge).. ne ne ;)

    Če so v smislu "Napiši program, ki bi izboljšal ubuntu.si" go for it..naprimer preprosto android aplikacijo z RSS feedom (tako novic kot fb kot twitter kot G+) :)
  • panthera Član
    uredil/-a 29. April, 2012
    Če bo dijak/študent izrabil to situacijo za v njegov prid je to njegov problem, saj kasneje od tega ne bo imel koristi. Naloge bo mogoče imel, kaj pa znanje? Bodo se pa profesorji pač naučili obiskovati ta forum malo bolj pogosto, če jim je kaj do tega :D

    Po drugi strani sem mnenja, da je to lahko zelo uporaben vir informacij učenja programiranja, pa še vse kotičke svojega razpoložljivega znanja aktivno uporabljaš vsakega toliko časa. Mislim, da v tej meri nebi nikomur škodilo, k večjemu je v korist. ;)
    Če pa bo komu do tega, da bi izdelal kaj bolj uporabnega, kot si že prej omenil, pa bo seveda uporabil forum Programiranje, saj je namen le tega "Programski jeziki, orodja, vaši/naši projekti".
  • Lej mene ne moti..če bom pa ocenu da je to naloga pol bom pa zaklenu temo.. ker tega ne bom dovolil :D
  • Naloga bo skoraj sigurno, razen če bo nekdo od administratorjev podal nalogo. Lahko se da nevem, neka pametna aplikacija za nardit, sam problem je da se neben spravlu. Vecina nas ma že tak prevec dela, in vsak free time bi rad izkoristu da grem stran od kompa, pa od pragramiranja. Ce se da neko eazy nalogo, je pa tak bv, mislim ce se hoces nauciti, si sam daj nek primir :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.