UDS: Unity 2D se poslavlja, Calxeda s 192-jedrnim strežnikom

daark018 Član Ubuntu.si
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Ta teden se je v Californiji odvijal Ubuntu Developer Summit. Pogovori so tekli o Ubuntu-ju 12.10, ki ga lahko pričakujemo oktobra letos.
Mark Shuttleworth je začel UDS s kratkim govorom, nadaljeval pa je Chris Kenyon z govorom o tem, da naj bi bil Ubuntu na kar 5% vseh prodanih računalnikih v prihodnjem letu.

Podjetje Calxeda je predstavilo 192-jedrni Ubuntu ARM strežnik, vendar na žalost niso prikazali njegovega delovanja.
Veliko govora je bilo tudi o EA Games in njihovih igrah tudi za odprtokodne sisteme. Kot je videti, le niso govorili nekaj v prazno, saj imamo prvi EA Games igri (čeprav sta zanič) že v Programskem središču Ubuntu.



Zelo hitro pa so se v Canonicalu odločili, da bodo opustili razvijanje okolja Unity 2D. Nadomestil naj bi ga kar Unity 3D, katerega naj bi bilo od različice 12.10 mogoče poganjati tudi na manj zmogljivih računalnikih.

[caption id="" align="alignnone" width="512" caption="Unity 2D"][/caption]

Od različice 12.10 naprej pa ne bo več potrebe po t.i. alternative CDju.

Komentarji

  • Bravo za " (čeprav sta zanič)", ker je res :) So pa vsaj izkazali zanimanje...kar mogoč pripelje do česa večjega.

    Pa res upam da uredijo Unity 3D, da bo laufalo na vseh možnih stvareh. Ker to bi res zmagalo.
  • Zelo hitro pa so se v Canonicalu odločili, da bodo opustili razvijanje okolja Unity 2D. Nadomestil naj bi ga kar Unity 3D, katerega naj bi bilo od različice 12.10 mogoče poganjati tudi na manj zmogljivih računalnikih.
    To se mi zdi malo neverjetno. Kako bodo recimo VESA gonilnik prepričali, da bo izvajal 3D pospeševanje?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Kot kaže je Darko pozabil dat povezavo do izvirnega članka - http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_uds_1210&num=1

    Piše da bo za 3D pospeševanje uporabljen LLVMpipe.

    Kot lahko prebereš tukaj - http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTA0MjU, je mogoče z močnim procesorjem celo za silo 3d igre poganjat.

    IMO je to pametno. Sedaj bodo imeli eno stvar manj za vzdrževanje. Govori pa se, da morda pride ven tudi uradni Ubuntu z gnome-shell.
  • Aaa, to je pa povsem nekaj drugega. :)
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 16. May, 2012
    daark018 je dejal/-a:
    Od različice 12.10 naprej pa ne bo več potrebe po t.i. alternative CDju
    ali to pomeni, da bo "tekstovna" namestitev na voljo na normalnem CD? ali bodo mogoče končno prešli na DVD?

    dodano: Največji problem prednaloženih sistemov je nvidia optimu? zakaj pa ne uporabljajo ATI? čeprav piše da so v enakem "sour spot" pa vsaj ATI podpira linux hibridno grafiko. sicer ne vem do katere mere in v katerih kombinacijah, ampak kot sem videl nekateri prenosniki zdaj menda delujejo bolj kot ne tako kot bi morali...

    kdo jih pa sili da dajo nvidio noter? uporabniki? če lahko dajo enako dobro ATI čipovje, ki bi delovalo, potem ne vem, v čem je problem.
  • Ne bo tekstovne namestitve ampak bo grafična ki ne bo zahtevala gonilnika (neki v tem smislu - glej link zgoraj) in ja..prešli bodo na dvd..ampak velikost bo 1gb (verjetno zaradi USB ključkov)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.