Defragmentacija pomnilnka

Lep pozdrav. Za seminarsko moram opisati defragmentacijo pomnilnika. V seminarsko moram vključiti tudi program oz. implikacijo. Zanima me, kje bi bilo možno dobiti kakšne programe ali vsaj opise programov s področja defragmentacije pomnilnika, ker osebno jih ne najdem nikjer :( . Že vnaprej hvala za pomoč ;)

Komentarji

 • napsy Član Ubuntu.si
  poglej si malo sestavo navideznega pomnilnika (virtual memory) pri operacijskih sistemih
 • napsy je dejal/-a:
  poglej si malo sestavo navideznega pomnilnika (virtual memory) pri operacijskih sistemih
  Hvala za odgovor, vendar to sem že raziskal in opisal v seminarski. Kako nastaja fragentacija in zakaj pride do nje, ter kako jo odpravimo. Sedaj pa moram napisati program, in tu se je zalomilo, ker nobenega članka na to temo ... :(
 • napsy Član Ubuntu.si
  Napisat program, ki dejansko zmanjsa fragmentacijo na ravni OS ali pac sam en nacin implementacije programa, ki odpravlja fragmentacijo na nivoju tega programa?
 • Napisati impletacijo, ki zmanjša fragmentacijo na ravni OS, ni treba da je zelo podrobno, saj na faxu smo spoznali uvod v C, delovanje pomnilnika, semaforje ...
 • napsy Član Ubuntu.si
  Pogosta tehnika minimizacije fragmentacije je uporaba pomnilniskih bazenov (memory pool). Pomeni pa alokacija velikega prostora in potem od tistega prostora pobirat enako velike kose in jih kasneje vracat.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.