Thunderbird prehaja v roke skupnosti

R33D3M33R Član
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Priljubljen brezplačni poštni odjemalec in resna grožnja komercialnemu Outlooku, Mozilla Thunderbird, bo z različico 13.0 prešel v roke skupnosti. Novembra naj bi še videli različico ESR, nato pa bo ta različica še eno leto dobivala varnostne in stabilnostne popravke. Novih funkcij ne bo več, razen če jih bo dodala skupnost. Sporočilo, ki je novico obelodanilo, naj bi bilo sicer interno in naj bi ostalo skrito do ponedeljka, a je vseeno pokukalo na plano. Predsednica Mozille, Mitchell Baker, nad skupnostjo ni preveč navdušena. Sicer pravi, da obstajajo odlične ekipe za prevajanje, ampak da pa prispevki od drugod šepajo. Ali bo sprememba prinesla kak večji pretres ali pa bo obstoječih 20 milijonov uporabnikov ostalo na Thunderbirdu bomo še videli.

Več v izvorni novici: heise.de

Komentarji

  • tole pa ni dobro.
    Thunderbird provides an open-source, cross-platform email alternative for those of us who still use stand-alone email clients (and I am one).
    Firme in organizacije vedno (ok navadno) uporabljajo kliente za e-pošto, ker so po večini hitrejši in ne motijo pri delu.

    Seveda ni inovacije v TB, vendar je ogromno dodatkov. Npr meni je čudno, da osnovni TB nima koledarja. Ok čeprav v linuxu so koledarji in organizatorji tudi drugje. Če se ne motim ga ima tudi KMail in se integrira v sistem. Enako bi moralo biti pri TB. pa tega ni. ostane samo goli klient, ki se ni tako bistveno spremenil od časa Netscapa.
  • Tudi mene edino kar moti je to, da vedno ko namestim TB moram najprej poiskat Lightning. Škoda - pa tak fajn klient je. Ve kdo za kako drugo alternativo? (pa da to ni Evolution)
  • Tudi sam sem uporabnik Lightninga in tudi mene moti, da ni to že vgrajeno. Je pa res, da bo morda zaradi skupnosti ta dodatek postal del Thunderbirda.
  • no saj verjetno koledar ni edini dodatek, ki bi lahko bil vgrajen, pa ni.

    tudi možnost kriptiranja sporočil bi bila zanimiva za podjetja in posameznike. In pa še je nekaj uporabnih, ki so kar nekako zunaj vsega. In se včasih vprašam zakaj le... npr. opombe ipd.
  • Ja, samo kaj hitro potem program postane bloated in počasen. Thunderbird pa že tako ali tako ne slovi po hitrosti na starejših računalnikih.
  • bi meli pa dve verziji.
    eno lite brez vsega samo email client (say mislim, da to je nekao varinata sea monkey)
    pa eno tako za tiste, ki imajo dual/quad/hexa core mašine z 4+ GB rama, ki ga v linuxu niti nimajo za kaj uporabit...
  • Doma uporabljam TB z Display User Agent, ker me firbec matra, kaj drugi kaj uporabljajo. V službi pa TB+Lightning. Pomoje Lightning-a razen za posel ne potrebuješ.
  • hja jaz imam v koledarju razne dneve, ko moram k zdravniku, ali pa mora ta mali. potem tudi kakšne zabave, kakšni dogodki, kakšni osebni roki (npr podaljšanje zavarovanja za avto ipd). ja v večini pa je res prazen koledar... :-)
  • No, saj jaz tudi. Če bi ljudje vedeli kako uporaben je tak koledar, bi ga masovno zahtevali že vgrajenega v osnovnem programu. Še posebej dobro je, da lahko neposredno uporabljaš Googlov koledar. To pa pomeni, da ga imaš povsod pri roki.
  • A ni bilo rečeno, da je 13.0 zadnja nadgradnja? Pravkar sem posodobil programe in med njimi Thunderbirda na 14.0.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.