Seznam organizacij, ki v Sloveniji uporabljajo Ubuntu

Na ubuntu.si si prizadevamo za pomocijo in širjenje uporabe Ubuntuja pri nas.

Zato nas vedno zanima kdo ga uporablja in kakšni so njihove izkušnje (kaj jim je bilo všeč in kaj ne), da lahko na podlagi tega poskušamo neposredno izboljšati sitem (na primer s prevajanjem) ali pa (vkolikor težave presegajo naše tehnično znanje) lobiramo pri tistih, ki to lahko storijo.
Še posebno to velja za podjetja in druge organizacije (društva), ki so po našem mnenju ključnega pomena za povečanje tržnega deleža Ubuntuja pri nas.
Iz tega razloga (pa tudi zato, ker nas zanima dinamike uporabe Ubuntuja) bi radi sestavili seznam organizacij, ki uporabljajo Ubuntu ali kateri drug vidnejši odprtokodni izdelek.
Če kakšno takšno organizacijo poznate, v odgovoru napišite njeno ime ter kakšen kontakt osebe, ki ve nekaj o tem, kako je sistem videti.

Hvala

Komentarji

  • Eko, pri nas uporabljamo:

    - 1 prenosnik in en netbook za potrebe predavanj, na obeh teče Ubuntu, na enem si deli prostor tudi z windowsi ker za ubuntu še ni spisanega delujočega progarama za uporabo ebeam interactive whiteboard, ki ga uporabljamo za prezentacije.

    - 1 stacionarc laufa ubuntu 11.10

    - edubuntu ltsp strežnik, na katerem zaenkrat testiramo 3 fat kliente, kar naj bi šlo v redno uporabo pri vseh računalnikih v firmi (15) razen pri fakturiranju, ko bo končana glavna aplikacija, ki jo uporabljamo za vodenje evidenc. Ostali programi delujejo preko wine.

    - 2 strežnika, glavni (mail, file, web) debian, ltsp kot rečeno uporablja edubuntu.

    - direktor doma uporablja ubuntu 11.04 z gnome xp theme na prenosniku

    - fakturistka in tajnica na domačih prenosnikih ubuntu 12.04

    - moja malenkost 2 stacionarca (ubuntu 11.04 in 12.04) ter prenosnik (11.04) in netbook (11.10) za hamradio.
  • Roberthr Član
    uredil/-a 27. September, 2012
    Pri nas je stanje tako:

    Od septembra 2010 naprej imamo 65 PC-jev, ki zaenkrat še vedno uporabljajo Ubuntu 10.04, ter 10 laptopov s 3G modemi, ki so že posodobljeni na 12.04.

    Na strežnikih teče Gentoo Linux že od leta 2001.
  • LP,
    pri nas teče celoten cluster na Ubuntu server. Glavna enota teče na 11.10 medtem ko ostalih 36 enot na 12.04, 11.10 ali 12.04 Desktop Live. Operacijski sistmi podenot se nahajajo na glavni enoti, ter se preko LAN boota (PXE boot) zaženejo in izvajajo na ostalih enotah. S tem omogočamo, da lahko katera koli enota dobi svoj operacijski sistem oz. da imamo enak sistem na večih podenotah.

    Ta sistem sicer ni namenjen desktop uporabnikom, vendar bi ga lahko prilagodili za desktop uporabnike v podjetjih, ki imajo več računalnikov.
    S tem bi lahko omogočili, da so vsi podatki shranjeni na centralni enoti (strežnik) (kjer bi se izvajale varnostne kopije ipd.). Ne bi bilo potrebno posodabljati posameznih enot, ampak le eno. V primeru, da so posodobitve neuspešne, bi jih lahko enostavno razveljavili. Prehod med distribucijami pa bi bil lažji in ob nedelovanju nove je enostaven prehod nazaj na staro. S programoma Evolution in Empathy bi omogočili sinhronizacijo koledarjev in chat med sodelavci. Thunderbird za mail, Firefox za splet, Libreoffice za dokumente ter Windows aplikacije prek Wine itd.

    Pozitivna lastnost takšnega sistema pa je tudi pri testiranju, saj na obstoječih desktop računalnikih nič ne spreminjamo. Če bi hoteli povečati tržni delež Ubuntuja oz. GNU/Linuxa v Sloveniji (v podjetjih), bi po mojem mnenju morali izpostaviti tudi to prednost in pokazati v čem je GNU/Linux bolši od ostalih OS.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.