[Mint] Hibridna grafika in gonilniki

Pozdravljeni!

Leto dni nazaj sem na laptopu mel nameščen Mint12, ki mi je takrat dobro služil, ampak sem se kasneje preselil nazaj na Win7 iz razloga, ker enostavno nisem mogel namestiti grafičnih driverjev oz. ker niso delovali - včasih pa je zapasalo zaigrati kako igro. Ker je Mint na osnovi Ubuntuja se mi pred ponovnim nalaganjem slednjega na prenosnik spet pojavljajo enaki dvomi ali naj zadevo namestim ali ne. Takrat sem uporabil tako "uradne" driverje s strani proizvajalca kot kasneje po brskanju po forumih tudi Bublebee driverje, ampak zadeva nekako ni uspela - niso delovali.

Laptop ima grafično kartico gf GT 540M - neka hibridna grafika koliko sem bral. Torej zdaj me še pred ponovnim nameščanjem v prihodnosti še enkrat zanima ali bo zadeva delovala, je že kdo poskusil z omenjeno grafiko in kako mu je uspelo? Res je da sem takrat uporabljal Mint linux ampak glede na to da uporablja ubuntujeve repozitorije in je na ubuntujevi bazi se bojim, da bo spet enako.

LP

Komentarji

  • O tem je nekdo že spraševal na mint forumu http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=59&t=106704
    Zgleda imaš srečo in zadeva deluje.

    Slediti moraš navodilom na https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Če bo šlo vse po sreči, pa bo v Ubuntuju 13.04 na voljo tudi dinamično preklapljanje med grafičnima karticama.
  • Emm ja.. malo površno sem prebral tvoj post .. my bad :)
    Očitno si bumblebee že probal ampak glede na to da se je stvar razvijala ti priporočam da še enkrat poskusiš bumblebee
  • simonrajh Član
    uredil/-a 26. September, 2012
    No te poste, da deluje sem videl, ampak zdaj nisem probaval ker mi takrat ni uspelo. Zdaj me sicer ne zanima za Mint, ampak za Ubuntu. Verjetno bom v kratkem zadevo naložil in bomo takrat videli, če je že kaj bolje. Nisem še se dosti spuščal v razlike med Mintom in ubuntujem ampak vseeno:

    Kakšna je dejansko razlika? Imata enake repozitorije, Mint je na bazi Ubuntuja. Ampak je edina razlika le GUI? Torej glede na to, da se sedaj Steam razvija za Linux, predvsem je večina povdarka na Ubuntu, bi mi torej na Mintu moralo vse delovati enako kajne?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Glavna razlika sta GUI in privzeti programi (Mint ima že nameščene določene kodeke in Javo).

    Če želiš, se da z nekaj kliki in dodanimi repozitoriji iz Minta "narediti" Ubuntu in obratno (torej namestiti Unity na mint in Cinammom na Ubuntu).
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.