Gnome remix ?? .. Ali unity + gnome ? ..

Zadnje dve leti nisem uporabljal Ubuntuja ker sem zaradi službe bil primoran delat z Windowsi .... zdaj se počasi vračam in sem malo zmeden :)

Navajen sem bil dobrega starega Gnome namizja takrat v Ubuntu verziji 8 ali 9, sedaj pa nevem zakaj so šli to zamenjat na tisti unity al i karkoli že je, kateri se mi sploh ne dopade.

Na mojo srečo sem zasledil da bodo razvijalci gnome namizja izdali svojo različico ubuntuja, katera bo imela gnome že v osnovi nameščen ... pa jo končno dočakam in si jo namestim tako imenovano Gnome Remix 12.10

Žal pa sem opazil da ni to to oz. da ni več to kar je bilo. Izgled je čisto drugačen kot sem bil ga vajen. Če se ne motim je zdaj verzija 3, jaz sem pa sem uporabljal 2 ??

Lovil sem se malo po tistem namizju, katero sploh ni tako napačno vendar vseeno bi raje ta staro, pa tudi kako nameščati nove programe je čudno .... čudno v smislu da sem zbrskal eno ikono nekih "škatel" programs ali nekaj podobnega, kjer je bil nek vmesnik kjer si lahko iskal po programju .. samo zanimivo je to da je dobilo precej manj kot sem pričakoval .. pa tudi ko sem označil katere programe bi rad namestil ni bilo nikjer opcije da jih tudi dejansko namestiš .. bilio so v čakalnici in to je to ... druga čudna zadeva je ta da iz nekega neznanega razloga mi je tista ikona z "škatlami" začela odpirat "update" sistema in ne nameščanje programov ????? ... sanjalo se mi ni kaj zakaj kako ... mi ni preostalo drugega kot da sem zagnal terminal in namestil oni synaptic package manager preko katerega sem uspel namestiti zadeve ki jih potrebujem .. skoraj vse .. težave sem imel z skypom in dropboxom ..

Kakorkoli .. ena zmeda .... nato sem si na hitro postavil enega virtualca in v njega namestil zadnjo klasično Ubuntu različico in v package manager vpisal gnome .. pa prvo ki mi je dobiilo sem namestil .. po namestitvi zaženem gnome namizije in srečno ugotovbim da je to to kar sem iskal .. se pravi dobri stari gnome ... zadeva se je sicer nekam zatikala, vendar upam da je problem zaradi virtualca in ne namizja.

V bistvu moje vprašanje je .. kaj zavraga je tisti Gnome remix?? ... in kaj si moram namestiti da bom imel čistokrvni gnome tako kot je bil pred temi spremembami ??

hvala

Komentarji

  • Najprej gnome je povsod :) razlika je v uporabniškem vmesniku.. pri ubuntuju je to unity.. pri remixu pa gnome shell. Spodaj pa povsod laufa GNOME 3.x

    Kar ti želiš je verjetno MATE - http://askubuntu.com/questions/87040/how-to-install-mate
    Čistokrvnega GNOMEa 2.x ni več - MATE je najbližje temu :)
  • pa XFCE (v Xubuntu) je tudi zelo blizu staremu Gnome.

    sicer pa jaz bi (sem) izbral KDE (ker mi je najbolj podoben windowsXP). no in pa XFCE, če imam premalo sistemskih sredstev.

    mi je pažal starega gnome namizja.vztrajati na mate (ki je nadaljevanje starega gnome) ne vem če je ravno najbolje. slej ko prej se bodo, po mojem, pojavile težave pri aplikacijah.
  • hvala za info...

    nevem zakaj so šli na ta unity ker mi je mimo .. tisti stari gnome shell mi je bil perfekten ... eh ja nevem kaj bom
  • ah xubuntu je skoraj povsem enak kot stari gnome. uporablja tudi iste GTK knjižnice kot gnome.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.