Dva monitorja - nastavitve

B-king Član
uredil/-a 11. June, 2013 v Težave s strojno opremo
Pozdravljeni!

Imam nameščen linux Ubuntu 12.40 z namizjem KDE. Na isti računalnik sem priklopil dva monitorja. Prvega preko vhoda DVI (monitor Dell 1920x1280) drugega preko VGA vhoda (Samsung 1200x800)
Zanima me, če mi lahko svetujete, kje se nastavi, oziroma kako se nastavi v nastavitvah, da bo računalnik prikazoval monitorja kot da sta vezana en poleg drugega, oziroma da bo en prikazoval eno nalizje drugi drugo, da bom lahko kar z miško prehajal iz enega na drugega in kontra.
Stvar sem sicer urtedil, toda pojavlja se težava, ker ko potrdim nastavitve "Apply" mi monitor prične kockat in slika zamrzne oziroma postane "kar nekaj"
Prosim za pomoč

hvala

Komentarji

  • si mogoče poskusil s tipkami na laptopu.
  • Poskusi izklopiti namizne učinke. Hkrati pa imej v mislih, da moraš za vsak monitor nastaviti primerno ločljivost in osveževanje.
  • B-king Član
    uredil/-a 12. June, 2013
    @dumr666
    To je stacionarni računalnik - namizni ni laptop.

    @R33D3M33R
    Zanimnivo, ko sem izklopil namizne učinke je stvar začela normalno delovati BREZ PROBLEMA.
    Edina stvar ki me še moti je ta, da se velikost določenega programskega okna, ko prestavim iz večjega na manši monitor ne spremeni, in mni tako neko okno zasede cel monitor.
    Pričakoval sem da se bo velikost okna prilagodila resolucijo monitorja.

    Edit: Opažam da ko se računalnik znova zažene, kljub potrditvi z Gumbom "Set as defolt" računalnik spet prične prikazovati na obeh monitorjih isto sliko.

    Kakšen nasvet?

    hvala
  • @R33D3M33R

    Imaš zasebno sporočilo.

    l.p
  • Namesti program KRandrTray, tam nastavi zadeve in nato tam shrani kot privzeto. Meni si nastavitve ločljivosti lepo zapomni.
  • Hvala za pomoč

    l.p
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.