Kateri trdi disk?

ja ni težava, samo nekako upam da mi uspe do aprila winxp spravit v dual-boot z linux in bi rad dal linux novi disk. malo primerjam cene iin se mi zdi da za to staro mašino se ne splača SSD vzet. je predraga zadeva.
tako da sem gledal malo WD diske in se seznanjal z barvami: http://www.wdc.com/en/products/internal/desktop/

ampak zeleni so včasih imeli počasnejše vrtenje zdaj pa imajo tudi ti 7200rpm. v čem je še sploh razlika med zelenim in modrim? ok modri porabi malo več energije. samo, če prav razumem hitra sta oba enako torej bi se tudi za OS bolj splačalo uporabiti zelenega. ali kako je to?

Črni je pa malo predrag. dobiš skoraj dva diska za ceno enega črnega. :rolleyes: ok res pa je da imajo črni garancijo 5 let, samo kaj ti bo garancija če izgubiš podatke.

Komentarji

  • Kaj bi p a sploh delal v Linux-u da je pomembna hitrost hdd ? Za kakšno basic uporabo (internet,slike,video,office...) - preveč kompliciraš z izbiro - sploh pa če je računalnik starejši kot praviš..
    Kaj ti nuca hiter HDD če recimo imaš slabši procesor ali RAM.. Hitrost-odzivnost računalnika ni odvisna samo od HDD..
    Če mene vprašaš-bi kupil najcenejši hdd ki ima 7200 rpm in vsaj 120 GB prostora..Za staro kišto je dober tudi rabljen hdd (bolha.com).
  • ja, ne vem ali so ti zeleni OK za OS ali se prevečkrat "izklopijo". stari zeleni so imeli 5400rpm, zdaj pa imajo kao isto 7200.

    nič kaj takega ne bom delal tu in tam kaka igra če bo, čeprav bodo te verjento kar na winxp tekle. malo me skrbi ker imam toliko stvari že gor nameščenih :-)
    dva DVD, dva diska
    CPU je AMD 3200 2,4Ghz, 4 GB rama, pa kartica je radeon 3650 HD. prej sem imel v načrtu nadgradit procesor na dualcore oz. une hexacore ali kaj so že, pa ram na 8GB (ker je bil 2 GB) samo potem ni bilo časa (denarja), ko pa sem imel pa niso več delali takih CPU da pašejo v matično. tako, da malo sem ram povečal to pa je tudi vse. grafična kartica mi že nekaj ruži in če ventilator na grafični dokončno odpove bo pač strežnik postal :-)
  • Kateri HDD imaš? Če je dovolj prostora-lahko inštaliraš Linux zraven Windowsa in ne rabiš drugega hdd.
  • eh zdej imam en WD 160 GB ki je razdeljen
    30GB Fat 32 (sistem)
    100 GB FAT32 (podatki in igre)
    okrog 30 GB oz. kar ostane - ntfs - linux slike za virtualbox in še ene par drugih stvari . ta disk je 7200 rpm če se ne motim

    potem pa imam 1TB WD green, ki pa je 5400 rpm in je razdeljen na dva približno enaka dela v glavnem za podatke (slike, filmi). samo se kar pridno polni. mislim da ga je še ene 300 GB praznega. ostalo je bolj kot ne zasedeno. samo ta se mi zdi kar počasen.

    zato sem mislil, da bi dodal 1TB disk glede na to da so spet cenejši pa Linux gor. naredim dve particiji (sistem pa podatki). po mojem bolje kot pa da ga nekam drugam tiščim.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.