[14.10] Kamera Logitech c525 ne dela

feniks Član
uredil/-a 11. November, 2014 v Težave s strojno opremo
Pozdravljeni.

Imam samo eno vprašanje.Gre se kamero Logitech c525.Samo tale zadeva me ovira na poti da popolnoma prestopim v ubuntu uporabnika.Rad bi namestil ubuntu 14.10 s to kamero.Uporabljal bi jo rad za kak webchat in pa recimo v gmailu.
Ta zadeva popolnoma normalno deluje v lubuntu in xubuntu,ter mint in ostale distribucije.Zakaj ne deluje v ubuntu-ju?kaj imajo ostali nameščeno za ta cam da dela tam ,v osnovnem ubuntu-ju pa ne?Uporabljam pa ubuntu 14.10 64 bitni.

Za kakšnokoli pomoč bom hvaležen.

Lp Marko

Komentarji

  • No na hitro.. tukaj http://askubuntu.com/questions/92110/how-do-i-make-a-logitech-c525-hd-webcam-work se omenjata dve zadevi.. prva je da poskusiš Foto kabino Cheese in preveriš če kamera tam dela.
    Druga je pa da poskusiš drug USB port (tak, ki ni 3.0)
  • Ali kamero zazna, ko jo priklopiš? To ugotoviš tako, da pred priklopom kamere izvedeš ukaz

    dmesg


    in nato znova ob priklopu. Izpisale se bodo tudi morebitne napake.
  • Na ukaz -dmesg- izpise en kup stvari,medtem ko kamera v foto kabini chesse pa dela.sicer slika mal utripa ampak dela.medtem ko v gmailu in na chat forumu pa ne dela.recimo na chat forumu recimo dobim okno s vprasanjem ali kamero potrdim ali zavrnem,in ko izberem potrdi tam tudi zadeva obvisi.a je mogoce kaj z flash playerjem povezan al kako,ker mi zmanjkuje idej pocasi.

  • dmesg pred in dmestg po priklopu da se vidi če je kje kaka napaka ali pa vsaj kaj se kliče ob vklopu oz. kje je napaka.

    lahko pa se ugiba...

    sicer pa logitech ... a ima mogoče kake posebne gonilnike na voljo?
  • Ma nima posebnih gonilnikov.sam trapast se mi zdi k v xubuntu in lubuntu kamera dela normalno,v ubuntu pa ne.
  • R33D3M33R Član
    uredil/-a 12. November, 2014
    Hec je v tem, da imajo lahko v Xubuntu in Lubuntu prilagojene skripte/programe, ki omogočajo preload določenih knjižnic, v Ubuntu pa tega ni. Rešitev, ki se na veliko pojavlja za težave s kamero, je nekaj v slogu:

     LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin


    Več o tem tukaj: http://askubuntu.com/a/51458
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.