bash: ./configure: Datoteka ali imenik s tem imenom ne obstaja

No matte what I do ...

Šel sem po vodiču na http://www.makeuseof.com/tag/compile-install-tar-gz-tar-bz2-files-ubuntu-linux/, da bi Firefox posodobil s 33.0 na 33.1.1.

Kaj, če kaj, počnem narobe?

Komentarji

  • Na koncu sem si pomagal z navodili na http://www.libre-software.net/how-to-install-firefox-on-ubuntu-linux-mint in uspel posodobiti Firefox.
  • Đizs krajst znaš izbrat naslov teme... Drugič dej nekaj normalnega npr. "posodobitev firefoxa na 33.1.1" ne pa copy paste napake iz terminala
  • slitkx Član
    uredil/-a 21. November, 2014
    Tvoj predlog naslova je preveč splošen. Moj je neposreden. Če oz. ko bo nekdo imel problem, kot sem ga imel jaz, bo z iskanjem hitreje našel rešitev kot bi ga, če bi bilo poimenovano po tvoje.

    Hvala za razumevanje in lep pozdrav.
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 21. November, 2014
    LoL.. hecen si
    1. Ne ni neposreden, ker je to generična sporočilo, če v trenutnem direktoriju ne obstaja skript configure v tem primeru :)
    2. Naslov teme mora bit tak da je razvidno v čem je težava brez da bi odpiral temo.
    3. Če bo kdo imel enako težavo kot ti, mu definitivno ne boš pomagal, ker najprej se odločiš da boš kompajlal firefox iz neznanega razloga, nato pa uporabiš upam da PPA, ker drugače ti se ne bo posodabljal firefox in boš moral ročno vsakič posodabljat.
    4. Od zdaj naprej ti bom zapiral take teme ki so poimenovano po tvoje.

    Lep pozdrav tudi tebi :)
  • Nekdo, ki je v Linuxu rookie in se uči iz minute v minuto, bo najprej izpostavil sporočilo o težavi. Niti ne bo (takoj) razumel, kaj sporočilo pomeni, mu/ji pa bo jasno, da je ta težava "nekaj", kar ga je/jo ustavilo pri tem, kar je želel-a storiti.

    Kar se pa tiče PPA - ravno v tem je "catch" - ko se je to sporočilo izpisalo meni, sam šel najprej guglati. Nisem se spuščal v detajle, temveč sem iskal teme, ki vsebujejo to sporočilo (in pri tem na začetku ni pomembno, da gre za generično težavo) ter nato po straneh preverjal, kje je naveden kak postopek odpravljanja težave.

    Zavedaj se, da forum ni namenjen tebi, čeprav si upravitelj. Ti si maher, jaz sem amater. In še mnogi.

    Po drugi strani pa "posodobitev firefoxa (na 33.1.1) lahko pomeni, da se ti ni posodobil, da se je delno posodobil, da se posodobljen ne zažene, da sploh ne zazna posodobitve ...
Ta razprava je zaprta.