[rešeno] Razne težavice, vlc, firefox

Pred kratkim sem si namestil Trustyja, 64-bit. Računalnik ima 2G rama, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ × 2 in GeForce 8500 GT/PCIe/SSE2. Nisem se še popolnoma privadil na Unity, ker sem do sedaj gonil 32-bitnega Mavericka (12.10 se mi zdi).
V vlc-ju mi prekine zvok, če se premikam po videu naprej ali nazaj, ne glede na to ali to storim z miško ali s ctrl(shift)-levo(desno). Rešim tako da grem na vlc- zvok, ga onemogočim in spet omogočim. Ampak ne bi rad da je to stalnica, rad bi boljšo rešitev. Mimogrede, vlc se zaradi tega tudi že odstranil in ponovno namestil in poskusil sem tudi menjat gonilnik grafike, zdaj uporabljam lastiškega in ne pomaga.
Drugi, v bistvu večji problem je, da mi je med uporabo firefoxa že dvakrat zamrznil sistem, obakrat sem bil na travian.si, nič takega. Enkrat mi je uspelo prit v ctrl-alt-f4 (tty) in reboot (takrat se mi je sistem celo "opravičil"-xorg problem), drugič pa sem ga moral na silo rebootat.
Problemček je tudi, da sem si na forumu moral ustvarit novo ime (prej Rogergr zdaj Rogerg77), verjetno ker mail s katerim sem ustvaril Rogergr ni več aktiven.
Sprašujem se tudi, če je bilo pamentno da sem si namestil orodje za ogled "silverlight" posnetkov, ker imam z wine prej slabe kot dobre izkušnje.

Hvala v naprej za vsak nasvet, ki se ne glasi "kupi si zmogljivejši računalnik" :D, lp

Komentarji

  • Ponovno aktivacijo uporabniškega imena Rogergr lahko izvedemo, če na ZS pošlješ točen e-poštni naslov, ki si ga uporabljal na prejšnjem uporabniškem imenu.

    Silverlight ne bi smel vplivati na nativno nameščen Firefox (razen če tudi tega poganjaš v Wine). Skupni imenovalec zmrževanj je najbrž Flash Player. Pobrskaj malo po Youtube, če ti zmrzne tudi tam.

    V primeru težav z zvokom pa ti lahko pomagamo le, če napišeš ime osnovne plošče.
  • Unity je bil že v 11.04, tako da če si imel 12.10 si uporabljal Unity :)

    Namesto vlc-ja poskusi smplayer pa poglej če je enaka težava z zvokom.

    Za 'silverlight' posnetke lahko poskusiš 'moonlight' - linux različico silverlighta.

    No še moj nasvet, drugič odpri ne eno temo pod "triki,nasveti, članki" ampak vsaj 2 različni teme pod Programi :)
  • uredil/-a 21. November, 2014
    Res je :), moja napaka uporabljal sem 10.10 maverick, unity-ja pa takrat še ni bilo. Namesto silverlight uporabljam pipelight in ne, firefox uporabljam neposredno z ubuntu (pri travianu ne goljufam!!!), wine(pipelight) se mi je na trustyju vklopil samo enkrat, ko sem ga preizkušal. Namestil sem si ga predvsem zaradi italjanske nacionalke RAI, sploh pa sem ugotovil da je večina njihovih vsebin za tujce nedosegljiva :/
    Matična plošča je ABIT AN52, in vlc mi je zelo domač, ne bi ga rad zamenjal. Glede vlc-ja me moti tudi, hm, težko opišem- včasih ko sem na fullscreen samo sunem miško, da se odpre tista spodnja orodna vrstica z dolgim drsnikom, da pač pogledam kje sem ali koliko še manjka do konca...moti me da po novem ta orodna vrstica prehitro zgine, na 10.10 je vztrajala na zaslonu nekaj sekund, zdaj niti ene in ne utegnem prebrat želene informacije. In še, na dnu slike se mi rada pojavlja zelo tanka zelena črta, ki je ni ko isti file odprem z ubuntu video.
    Compiz sem si danes ponastavil tako, da je manj požrešen in mislim da mi že to precej zmanjša možnost sesutja. A unity sploh dela brez compiz, kako bi dal vse na 0? Kaj mislite da več ubuntujevcev uporablja chromium ali firefox?
    Glede odpiranja novih tem, hvala za nasvet, drugič bom bolj pazil in raje odprl dve ali tri, hvala
  • RogergR Član
    uredil/-a 22. November, 2014
    Rešeno vse
  • Če je vse rešeno potem napiši kaj si rešil, ter kako :)
  • RogergR Član
    uredil/-a 22. November, 2014
    Ok, bom napisal :)
    Sistem se mi ni več sesul odkar sem compizu (compizconfigmanager) odvzel par prednastavljenih trikov.
    Vlc-ju sem izlopil prekrivanje (nastavitve>slika>pospešen izhod slike(prekrivanje) in zelene črte ni več ne glede na podnapise. Odvod zvoka sem naštimal na ALSA (prej je bil na samodejno) in zvok se mi med premikanjem po videu ne izklaplja več. Na vlc>nastavitve>vse nastavitve>slika se da nastavit tudi čas trajanja "kazalnika nadzora" na poljuben čas.
    Problem z neuspešno prijavo na forum pa je rešil R33D3M33T3R.
    Precej mi je dala misliti ta spletna stran https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/fatalmistakes in povezave na njej in čeprav mi zdaj, recimo da, vse deluje, bom verjetno še enkrat povozil cel sistem, ker vem da sem pretiraval z raznimi ppa-ji :/

  • In še. Mavericka, katerega sem z velikim zadovoljstvom uporabljal cela 4 leta, sem povozil zato ker sem si želel igrat world of tanks in ker si nisem znal uredit updejtov. Zdaj bi si znal uredit update, pa tudi če bi uporabljal Dapperr Drake :D Ampak world of tanks mi ne dela niti na w7, kajti zdaj imam prvič dual boot- in spet sem preklel mikrosoft...zanimivo, world of warplanes pa mi na w7dela, ampak kdo bi z veseljem igral tako zafrknjeno igrico če je največ kar dobim 10 fps...w7 imam samo za figuro-mogoče bom kaj rabil za telefon.
    Na youtubu pa sem celo našel posnetek nemca z indijskim naglasom, ki si preko wine inštalira W.o.W. na ubuntu in odigra en cel Batlle, ampak že takoj na začetku poudari, da moraš imet za kaj takega vsaj 2x zmogljiveši računalnik, kot pa so minamal system requirements za igrico...
  • Povozit sistem zato ker imaš malo morje ppajev je - neumnost, velika :)

    Obstaja ppa-purge, ki odstrani vse kar si namestil prek tega ppa-ja.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.