Slobuntu 12.04 LTS

CrazyLemon Skrbnik
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Novico je spisal avtor Slobuntuja Matjaž Kaše.

Malo pozno, vendar od srca sem pripravil poslovenjeno in manj veščim uporabnikom prilagojeno različico Ubuntu 12.04 LTS.

Tokrat sem kot privzeto namizje vključil Cinnamon, ki še najbolj spominja na dobri, stari, enostavni in jasni Gnome2.

Slobuntu 12.04

Kot vedno doslej ima tudi SlobuntuCinnamon vključeno vse programje, ki ga potrebuje začetnik ali manj vešč uporabnik za takojšnjo uporabo računalnika.

Jedro je 3.2.0-39-generic-pae, kar pomeni, da bo sistem deloval na večini računalnikov s procesorjem P4 in na vseh novejših. Če bi kdo želel Slobuntu poganjati na kakšnem starejšem računalniku, pa naj mi pošlje zasebno sporočilo.

Povezava do torrenta.


Prenesite, preizkusite in uporabljajte, če vam je všeč.
V vsakem primeru pa prosim za pomoč pri sejanju!

Komentarji

  • Pozdravljeni, naj prej bi želel pohvaliti izdajo Slobuntu in vse ki se trudijo okoli tega projekta :D. Zanima pa me ali je v pripravi tudi 64 bit-na verzija?

    Lp. Tomi
  • tomi je dejal/-a:
    Pozdravljeni, naj prej bi želel pohvaliti izdajo Slobuntu in vse ki se trudijo okoli tega projekta :D. Zanima pa me ali je v pripravi tudi 64 bit-na verzija?

    Lp. Tomi


    Vsi, ki se trudimo okoli tega projekta, se zahvaljujemo za lepe besede! (Vseh skupaj nas je natanko eden. :) )

    64- bitne različice ne pripravljam; zato, da zadeva deluje normalno na večjedrnih procesorjih z več kot 2 GB pomnilnika, sem uporabil jedro PAE.
  • Glede na to, da je že kar nekaj časa od te izdaje, me zanima, kako oz. na katero verzijo se to izdajo lahko nadgradi?
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 24. November, 2014
    Nadgradiš kot vsak drugi ubuntu.. Samo ne vem kako se bo nadgradilo namizje in če je v uradnih repozitorijih najnovejši Cinnamon in kako bo vse skupaj na koncu zgledalo :)
  • Sem namestil kar official 14.04 LTS. Samo moram pogruntati, kako spraviti dasbboard na desno stran. Mi je nekako v napoto na levi.
  • Sem preizkusil kar nekaj mešanic in verzij, in moram reči, da tako dobro kot mi je delal SloUbuntu 12.04 LTS mi ni noben, ta je res nekaj posebnega, in je vreden vse pohvale (avtor).
    Škoda da je podprt samo do 2017, ker ta pa res deluje, in je za povprečnega uporabnika, povsem dovolj, (ima vse kar imajo najboljši) priporočam sploh začetnikom, ker je tudi stabilen (za kakšno eksperimentiranje) in vse deluje.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.